Competențe pentru secolul 21

Fiecare copil are propriul drum către succes, dar fiecare drum către succes se deschide cu o educație mai bună. La Step by Step, știm că o educație mai bună însemnă în primul rând respect pentru personalitatea copilului și adaptare la individualitatea acestuia. Astfel clădim fundația pe care copilul își dezvoltă personalitatea, își descoperă pasiunile sau  talentul și pornește pe calea către succes.

În alternativa educațională Step by Step se crează un mediu în care potențialul copiilor poate fi amplificat, în care dezvoltarea este sănătoasă, naturală, în respect pentru unicitatea fiecărui copil. Prin urmărirea programei naționale pentru învățământ preșcolar, primar și gimnazial fiecare dintre copii are în bagajul educațional elementele comune generației sale, care îi ajută să își atingă adevăratul potențial.

Valorile insuflate copiilor sunt Încrederea în sine și încrederea în propriul talent, Curiozitatea, Ascultarea, Gândirea critică, Expresia de sine, Creativitatea, Respectarea Diversității, Bucuria și Responsabilitatea.

Step by Step pune în prim plan acceptarea și respectarea diversităţii, valori construite prin cooperare și comunicare cu familiile copiilor.