Ca urmare a restricțiilor impuse în perioada pandemiei de Covid-19 și având în vedere instrucțiunile transmise de autorități, programele de inițiere și formare continuă furnizate de Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională  se vor desfășura în regim online.

 

Vă reamintim că participarea la cursul de inițiere în metodologia alternativei Step by Step este prima etapă în parcurgerea cursurilor de formare continuă!

Cursurile Step by Step se parcurg gradual, în funcție de clasa la care urmează să predea cadrul didactic, iar cursanții nu pot participa  în aceeași sesiune la cursuri pentru clase diferite.

Conform metodologiei de organizare a cursurilor Step by Step, cursul de inițiere în alternativa educațională Step by Step învățământ primar se adresează cadrelor didactice din învățământul de masă. 

Cursul de inițiere permite depunerea dosarului în cazul în care doriți să vă desfășurați activitatea la o clasă Step by Step, după care urmează parcurgerea modulului de formare continuă Step by Step aferent clasei pentru care s-a făcut repartizarea.  

Precizăm că aceste module sunt destinate cadrelor didactice din rețeaua Step by Step.

Pentru înscrierea individuală la oricare dintre modulele Step by Step, cu excepția cursului de inițiere,  vă rugăm să ne transmiteți, din partea secretariatului unității de învățământ, o adeverință din care să reiasă clasa Step by Step la care vă veți desfășura activitatea.

Modulul de inițiere

Curs de inițiere în alternativa educațională Step by Step, pentru învățământul primar. 

 

Vă reamintim că potrivit Acordului de colaborare si Metodologiei aprobate de MEN Nr. 9997 / 01.09. 2017,  Secţiunea C – învăţământ primar, Capitolul II, art. 6 şi art. 7, cursul se adresează, la cerere, cadrelor didactice care doresc să ocupe un post in alternativa educaţională Step by Step în perioada de mișcare a personalului.

Noi cursuri de inițiere în învățământ primar Step by Step vor fi organizate în măsura existenței unui număr suficient de cereri pentru formarea grupelor.

Dacă doriți să participați la cursul de inițere, vă invităm să ne transmiteți solicitarea pe adresa office@stepbystep.ro.

Module învățământ primar

Cursuri de formare în metodologia alternativei educaţionale Step by Step – nivel primar

Clasele: pregatitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a

Durată: 2 – 4 zile

Cursurile se adresează cadrelor didactice din învăţământul primar şi au ca scop formarea şi dezvoltarea unor competenţe generale şi specifice privind aplicarea alternativei educaţionale Step by Step. Cursurile de formare şi perfecţionare în alternativa educaţională Step by Step primar se adresează cadrelor didactice menţionate în planul de extindere sau funcţionare a alternativei, aprobat de Consiliul Director al CEDP în conformitate cu metodologia de extindere transmisă anual către Inspectoratele Şcolare Judeţene. Facem precizarea că pentru cadrele didactice nou intrate în alternativa educațională Step by Step și care nu au parcurs niciun curs specific este obligatoriu să parcurgă cursul de inițiere în alternativa și dupa aceea cursul pentru clasa pregătitoare. Înscrieri și detalii la office@stepbystep.ro

Module învățământ preșcolar

Cursuri de formare în metodologia alternativei educaţionale Step by Step – nivel preșcolar

Durată: 2 module x 3 zile/modul

Cursurile se adresează cadrelor didactice din învăţământul preșcolar şi au ca scop formarea şi dezvoltarea unor competenţe generale şi specifice privind aplicarea alternativei educaţionale Step by Step. Cursurile de formare şi perfecţionare în alternativa educaţională Step by Step preșcolar se adresează cadrelor didactice menționate în planul de extindere sau funcţionare al alternativei, aprobat de Consiliul Director al Centrului Step by Step, în conformitate cu metodologia de extindere transmisă anual către Inspectoratele Şcolare Judeţene. Înscrieri și detalii la office@stepbystep.ro.