Povestea de succes a Gradiniței Bambi a început în anul 2000 când, la inițiativa Centrului Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, a fost înființată prima instituţie particulară de învăţământ preşcolar care promovează alternativa educaţională Step by Step.

În prezent, Grădinița Bambi este o instituţie de referinţă în aplicarea metodologiei Step by Step, exemplu de bună practică pentru educatoare care predau la clase tradiţionale sau aplică metodologia alternativă step by step în sistemul public de învăţământ, dar și centru de studiu pentru  studenţi care derulează proiecte de microcercetare.

https://bambistepbystep.ro/

Școala Step by Step și-a deschis porțile la începutul anului școlar 2012-2013.

Ideea înființării unei instituții de învățământ primar și gimnazial a apărut ca un pas firesc și necesar după performanțele obținute în cadrul Grădiniței Bambi – primul proiect al Centrului pentru Educație și Dezvoltare Profesională. Necesitatea deschiderii unei școli primare și gimnaziale a fost confirmată și de consultarea părinților copiilor din grădiniță, la finalul anului școlar 2011-2012.  85% dintre părinții participanți la un sondaj intern și-au exprimat dorința de a continua educația copiilor în același spirit al libertății de gândire și al atenției pentru dezvoltare personală de care copiii s-au bucurat în ciclul preșcolar, în alternativa Step by Step.

Școala Gimnazială Step By Step își desfășoară activitatea într-o clădire integral adaptată activităților educaționale, complet securizată, beneficiind inclusiv de o generoasă suprafață de curte interioară.

Acasă