Avem convingerea că inteligența, talentul sau abilitățile naturale excepționale nu sunt apanajul copiilor născuți în anumite regiuni geografice sau economice și acționăm astfel încât fiecare copil să aibă acces la educația modernă, bazată pe principiile calității care permit dezvoltarea personală și pregătesc individul pentru meseriile viitorului și exigențele unei societății în permanentă schimbare.

Cu această convingere, cu suportul financiar al partenerilor noștri din mediul privat și în colaborare cu organizații internaționale și autorități, proiectele dezvoltate de Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare  sunt menite să îmbunătățească viața și educația cât mai multor copii.  

Proiectele noastre au vizat  și vizează teme precum educația timpurie de calitate, incluziunea socială, scrierea de manuale, competențele parentale, sănatatea, prevenirea consumului de alcool, cursuri de formare sau dezbateri pe teme de educație. 

Sesiunile Școală – Bucurie – Succes reprezintă cea mai nouă platformă de interconectare a cadrelor didactice Step by Step din cele 36 de județe în care alternativa este prezentă la nivel preșcolar și primar.

Centrul Step by Step propune o abordare inovatoare a utilizării șahului ca mijloc de antrenare a gândirii și în același timp de relaxare, bazată pe folosirea în clasă a cărților „Teaching Chess Step by Step”.

Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabileîși propune să îmbunătățească mediul educațional  în 11 localități din 3 județe – HunedoaraDâmbovița și Neamț

Împreună online, puternici offline„, deschide pentru profesioniști, părinți și copii resurse educaționale Step by Step și face parte din efortul Centrului Step by Step de a veni în întâmpinarea nevoii de resurse educaționale online în perioada pandemiei de COVID-19.

Proiectul implementează în 22 de localități metodologia elvețiană Primokiz, aparținând Fundației Jacobs din Elveția și a cărei licență pentru România este deținută exclusiv de Centrul Step by Step, pentru a dezvolta un sistem puternic și integrat privind educația și îngrijirea în copilăria timpurie.

Proiectul New Kids of the Code: Fun, Creativity, Applicability, Sustainability are scopul de a contribui la dezvoltarea gândirii critice și logice a copiilor ca elemente cheie în formarea competențelor digitale.