FasTracKids

Implementat în 2007 de Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională, FasTracKids se diferenţiază de celelalte cursuri şi programe educaţionale existente pe piaţă prin câteva elemente inovative, care aduc rezultate deosebite în dezvoltarea copiilor, testate de specialiştii în domeniu şi în centrul nostru, în cei peste 10 ani de activitate.

Prin participarea la programul FasTracKids, copiii își îmbogățesc cunoștințele prin experimente, prezăntări filmate la fiecare curs, discuții, jocuri de rol și activități practice. Programul stimulează dezvoltarea copilului, recunoscând faptul că, până la vârsta de 8 ani, se creează legăturile interneuronale şi se dezvoltă până la 80% din abilităţile copilului.

FasTracKids este un program de educaţie complementară conceput în Statele Unite ale Americii de psihologi, cercetători în domeniul educaţiei, precum şi de educatori cu experienţă îndelungată.

FasTracKids promovează valorile metodologiei step by step, în ceea ce priveşte individualizarea sarcinilor, punerea în valoare a tuturor copiilor și dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale. Programul pregătește copilul pentru școală și viață și dezvoltă abilități luarea deciziilor, rezolvarea de probleme, discursul în public, capacitatea de a primi şi oferi opinii și reacții.

Sălile de curs sunt dotate cu FasTracKids Learning Station® – un sistem inovativ format din ecran interactiv (touch screen), videoproiector, computer şi camere de filmat, similar cu cel folosit in prestigioasele universităţi Harvard, Oxford sau MIT.

FasTracKids foloseşte o metodologie de ultimă oră, numită Zigzag educaţional, care constă în schimbarea frecventă a activităţii, la numai câteva minute, ceea ce reduce substanţial riscul instalării plictiselii şi abandonul activităţii.

Programele FasTracKids disponibile în acest moment în Centrul 2 FasTracKids:

FasTrackTots – pentru copii de la 2,5 la 3,5 ani

FasTracKids Core – pentru copii de la 3 la 8 ani

FasTrack Music –program în limba engleză pentru copii între 4 şi 6 ani

 

FasTracKids Tots

Programul FasTracKids Tots este un program adresat copiilor cu vârste cuprinse între 2,5 şi 3,5 ani care îi pregăteşte pe copii pentru programul FasTracKids Core. Structura cursului urmăreşte aceleaşi douăsprezece module, fiecărui modul fiindu-i alocate opt lecţii a câte o oră pe săptămână. Programul ţine cont de specificul vârstei copiilor, adaptând conţinutul, tipul materialelor folosite şi al activităţilor desfăşurate. De asemenea, numărul de copii participanţi la curs este de maxim 12 cu 2 instructori.

FasTracKids Core

Programul de bază, FasTracKids Core se adresează copiilor între 3,5 ani şi 8 ani şi este structurat în sesiuni de câte 2 ore, 1 dată pe săptămână şi abordează douăsprezece teme de studiu: Comunicare, Tehnologie, Creativitate, Scopuri şi obiective în viaţă, Literatură, Artă şi teatru, Biologie, Matematică, Știinţele naturii, Astronomie, Știinţele pământului, Economie. Fiecărei teme îi sunt alocate opt lecţii.

FasTracK Music

Disponibili elevilor din calasa pregătitoare, FasTracK Music este un program conceput să ofere copiilor care au cel putin un an de familiarizare cu limba engleza, o introducere foarte dinamică în muzică şi să consolideze cunoştinţele de limba engleză. Lecţiile din programul FasTracK Music conţin diverse activităţi, fiecare aleasă pentru a încuraja alt tip de învăţare: cântece, mişcare, jocuri vocale, explorarea unui instrument muzical, povestirea, audiţia muzicală, explorarea diverselor genuri muzicale, compozitori, culturi – toate acestea în limba engleză. În fiecare lună copiii se întâlnesc cu o temă pe care o studiază timp de 4 săptămâni, în fiecare săptămână, timp de 1 ora.