

Planeta Marte ni se dezvăluie prin intermediul proiectului Access Mars , realizat de NASA Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California, în colaborare cu Google.
Access Mars permite oricui are o conexiune la internet să efectueze un tur ghidat a ceea ce experimentează oamenii de știință. O simplă plimbare virtuală ne arată ce face roverul Curiosity și detaliază aterizarea dramatică în 2012. Utilizatorii pot vizita, de asemenea, patru zone care au fost critice pentru misiunea Laboratorului de Știință Mars din NASA: locul de aterizare al Curiosity; Murray Buttes; Marias Pass și Pahrump Hills. În plus, cea mai recentă locație a rover-ului este actualizată periodic pentru a reflecta progresul continuu al misiunii.
Pasionații de explorarea spațială nu trebuie să rateze nici tururile virtuale oferite de NASA la Centrul de Cercetări Glenn.
TUR VIRTUAL 8 x 6 Supersonic Wind Tunnel
TUR VIRTUAL 9 x 15 Low Speed Wind Tunnel
TUR VIRTUAL Simulated Lunar Operations Laboratory (SLOPE)
TUR VIRTUAL Ballistics Impact Lab
TUR VIRTUAL Electric Propulsion and Power Laboratory (EPPL)
TUR VIRTUAL Icing Research Tunnel (IRT)
Muzeul Mării, Aerului și Spațiului din New York

Intrepid Sea, Air & Space Museum este un muzeu de istorie militară și maritimă. Muzeul prezintă portavionul USS Intrepid, submarinul de rachete de croazieră USS Growler, un Concorde SST, un avion de recunoaștere supersonic Lockheed A-12 și naveta spațială Enterprise.
Intrepid Sea, Air & Space Museum nu se reamarcă doar prin exponate, el are și o istorie spectaculoasă, „pavilionul central” fiind de fapt o navă ancorată pe râul Hudson, în vestul cartierului Manhatan. Muzeul s-a deschis în 1982, după ce doi dezvoltatorii imobiliari importanți din New York și jurnalistul Michael Stern salvaseră portavionul USS Intrepid de la casare, în 1978. În 2001, Intrepid a o fost folosit ca sediu temporar pe teren pentru Biroul Federal de Investigații (FBI), în timpul investigării atacurilor din 11 septembrie.
Google Arts & Culture oferă 13 tururi virtuale în Intrepid Sea, Air & Space Museum.
TUR VIRTUAL exterior Naveta spațială Enterprise
TUR VIRTUAL Puntea de comandă a portavionului USS Intrepid
TUR VIRTUAL Compartimentul de navigare al submarinului USS Growler
Jocuri și expoziții la Muzeul Van Gogh

Muzeul Van Gogh din Amsterdam găzduiește cea mai mare colecție de opere de artă ale lui Vincent van Gogh (1853-1890) din lume. Colecția permanentă include peste 200 de picturi ale lui Vincent van Gogh, 500 de desene și peste 750 de scrisori. Muzeul prezintă, de asemenea, expoziții cu diverse subiecte din istoria artei din secolul al XIX-lea.
La intrare, fiecare copil primește un kit gratuit care include o activitate ce îl ghidează să descopere cele mai cunoscute tablouri, într-o distractivă de vânătoare de comori.
Explorați Muzeul Van Gogh cu ajutorul Google Arts & Culture
Parter
Etajul 1
Etajul 2
Etajul 3
Virtual, cei mici pot vizita Muzeul în compania Bax, Toby și Pepper, accesând accesând acest playlist
Vizitați expoziția Ce cărți citea Van Gogh?
Vincent van Gogh a iubit literatura. Aprecia un stil de scris direct, de la simple povești de acțiune până la cărți despre viața de zi cu zi și umanitate.
Vizitați expoziția Viața sentimentală a lui Van Gogh
Povestea dragostei pentru femei a lui Vincent este, în principal, una de așteptări și respingeri. Nu a lipsit dorința sau nevoia din partea lui, dar Vincent nu a fost niciodată norocos în dragoste. Cum se face că a nu a funcționat niciodată?
Muzeul Van Gogh oferă și o multitudine de activități virtuale dedicate copiilor și adolescenților.
- Colouring, StoryZoo and more
- School lessons at home (primary and secondary education)
- Stories about Vincent’s life and work
- Get a glimpse of Vincent’s thoughts by reading his letters
- Unravel Van Gogh app
- How many collection highlights do you know?
- Van Gogh Questions
- Take a look inside the museum
- Book series ‘Van Gogh in focus’
- Van Gogh movie night
- Your daily portion of Van Gogh
- Van Gogh Animal Crossings
Pentru mai multe informații despre Vincent van Gogh, vizitați secțiunea Viața și opera lui Vincent van Gogh pe site-ul muzeului.
Tur virtual în Muzeul American de Istorie Naturală

Muzeul American de Istorie Naturală din New York este poate cel mai cunoscut muzeu din lume datorită filmului „O noapte la muzeu” și primește anual aproximativ 4 milioane de vizitatori.
Muzeul a fost fondat în 1869 și are astăzi peste 45 de săli de expoziție, răspândite în 25 de clădiri interconectate. Colecția muzeului este uriașă, numărând aproape 23 de milioane de obiecte, însă majoritatea se află atent conservate în depozitele muzeului.
Muzeul prezintă întreaga istorie a umanității, de la dinozauri la epoca marilor cuceriri spațiale, oferind vizitatorilor diorame în mărime naturală, exponate interactive și nenumărate oportunități de învățare.
Explorați Muzeul American de Istorie Naturală cu ajutorul Google Arts & Culture
Parter
Etajul 1
Etajul 2
Etajul 3
Etajul 4
Vizitați expoziția Repere din Muzeul American de Istorie Naturală
De la fondarea sa în 1869, Muzeul și-a urmat misiunea globală de a descoperi, interpreta și disemina informații despre diversele culturi, natură și univers printr-un vast program de cercetare științifică, educație și expoziții. Muzeul este renumit pentru expozițiile și colecțiile sale științifice, care sunt un adevărat ghid pentru călătoria în orice colț al lumii.
Vizitați expoziția Ferestre către natură – Marile diorame habitat
Conceptul dioramei habitatului a fost o evoluție naturală a unei tradiții vechi de a folosi o formă de artă (taxidermie) pentru a preda știința și istoria naturală. Iată o schemă din spatele scenei despre cum au fost create dioramele Muzeului.
Vizitați expoziția Știința vizualizării – Cercetătorii muzeului și tehnica imagistică
Oamenii de știință de la Muzeul American de Istorie Naturală văd mult mai multe decât o fac majoritatea dintre noi, datorită unei serii de tehnici imagistice sofisticate. Instrumente precum senzori la distanță, microscopuri electronice de scanare, scanere CT și telescoape cu putere mare permit cercetătorilor să detecteze supernovele în evoluție, satele antice îngropate, fire microscopice pe antenele viespilor și multe altele.
Tur virtual 3D în Egiptul antic

Indiferent de vârstă, misterele Egiptului antic ne fascinează pe toți. Prin intermediul imaginilor tridimensionale, Ministerul Egiptean al Turismului și Monumentelor le oferă curioșilor și pasionaților de arheologie o fascinantă vizită virtuală la mormântul lui Ramses al VI-lea, care a domnit peste Egiptul antic acum mai bine de 3000 de ani.
Mormântul lui Ramses al VI-lea este situat pe aleea principală a Văii Regilor din Luxor, iar turul virtual ne prezintă coridorul de acces, decorat cu hieroglife și gravuri și camera mortuară, aflată într-o perfectă stare de conservare.
Pasionații de istoria Egiptului pot vizita 3D și alte patru obiective: mormântul reginei Meresankh III, vechi de 5000 de ani, moscheea Sultan Barquq, sinagoga Ben-Ezra și tablourile Mănăstirii Roșii.
Harry Potter și magia unei expoziții la British Library

British Library din Londra nu este un muzeu, dar într-un anumit sens este ca și cum ar fi, pentru că este una dintre cele mai importante biblioteci de cercetare din lume și colectează peste 150 de milioane de documente.
De ce vrem să vizităm tocmai această bibliotecă? „Pentru că asta face Hermione”, iar “Dacă aveți îndoieli, mergeți la bibliotecă” ni se spune în cartea Harry Potter și Camera Secretelor. La 20 de ani de la lansarea primului volum al seriei semnate de scriitoarea J.K. Rowling, British Library a organizat expoziția „Harry Potter: O istorie a magiei”.
Expoziția fermecată este structurată precum programa de studiu a școlii Hogwarts: Poțiuni, Divinație, Grija pentru creaturi magice, Protecția împotriva Artelor Întunecate etc.
În expoziția fizică – alături de schițe și desene originale ale scriitoare J.K. Rowling și ilustratorului Jim Kay, prezentate publicului în premieră – vizitatorii au văzut cărți rare, manuscrise și obiecte magice din colecția British Library, care ilustrează tradițiile folclorului și magiei: de la manuscrisul Ripley din secolul al XVI-lea, care explică modul de a crea o piatră a filosofului, până la șansa de a studia cerul nopții folosind realitatea augmentată.
Explorați magicul proiect al British Library cu ajutorul Google Arts & Culture

Google Arts & Culture este o platformă online prin care Google permite publicului accesul la imagini de înaltă rezoluție (de ordinul gigapixelilor) ale operelor de artă găzduite de anumite muzee care au acceptat participarea la acest proiect.
Proiectul a fost lansat la 1 februarie 2011 în colaborare cu 17 muzee, printre care: Tate Gallery, Metropolitan Museum of Art și Galeria Uffizi. Platforma permite realizarea unui tur virtual al galeriilor muzeelor și aceasta cu ajutorul serviciilor Google Street View și Picasa.
În prezent, prin intermediul Google Arts & Culture pot fi vizitate 2000 de expoziții din 80 de țări.
Tururi virtuale în România
- Muzeul Național Brukenthal, Sibiu
- Muzeul de Istorie Naturală, Sibiu
- Palatul Parlamentului – Camera Deputaților