New Kids Of The Code 

New Kids of the Code își propune să dezvolte gândirea logică a copiilor din învățământul primar și răspunde programei școlare naționale printr-un un curs opțional integrat,  bazat pe tehnologia informației pentru învățământul secundar inferior.

Proiectul pilot vizează direct peste 5.000 de copii din clasele primare și gimnaziale și familiile acestora (dintre care cel puțin 50 de copii cu nevoi speciale și cel puțin 400 copii provenind din familii dezavantajate), precum și 100 de elevi din licee pedagogice și 600 de cadre didactice. Extinderea pilotului prin intermediul rețelei educaționale alternative SbS ar putea acoperi  35 de județe și peste 12000 de copii din clasele pregătitoare și până în clasa a IV-a.

Startul proiectului este dat de realizarea unui Ghid de gândire critică pentru elevii din ciclul primar, pentru clasele III și IV.   Ghidul  va fi folosit la clasă în școlile- pilot implicate în proiect.

Cadrele didactice vor beneficia de pregătite pentru  dezvoltarea gândirii critice și utilizarea tehnologiei digitale la clasă conform opționalului integrat propus. (Ghid și curriculum)

New Kids Of The Code

În cadrul programului Alt Viitor, proiectul New Kids Of The Code aduce primul ghid de gândire critică realizat în România – “Să argumentăm împreună”. Ghidul va ajunge la elevii claselor III-IV însoțit de un set de materiale pentru exersarea gândirii critice la școală sau în timpul liber. Pentru gimnaziu, Asociația pentru Promovarea Educației Deschise dezvoltă conținut pentru un opțional integrat care presupune includerea tehnologiei informației în susținerea învățării la toate disciplinele studiate în școală. Activitatea școlilor incluse în proiectul New Kids Of The Code va fi susținută și de un set de Kituri ale cunoaşterii pentru diverse discipline, dispozitive proiectate în Orășelul Cunoașterii cu ajutorul cărora copiii vor putea învăța prin experiment.#GandireCritica #NKOTC #AltViitor

Gepostet von NKOTC – New Kids Of The Code am Dienstag, 26. März 2019

Proiectul se va desfășura în București la  școala Step by Step și Orășelul Cunoașterii și în școli din județele Brașov, Bihor, Constanța, Cluj, Tulcea, Bistrița-Năsăud, Galați, Sibiu.

Proiectul propune, de asemenea, crearea și activarea New Kids of the Code Club (NKOTCC), precum și producția unei emisiuni TV online asociate, NKOTC. De asemenea, este planificată organizarea unei Tabere de programare în București, la sfârșitul anului școlar 2019-2020.

Școlile vor avea la dispoziție și un Curriculum opțional pentru gimnaziu, bazat pe utilizarea Kit-urile de activitati din proiect (Kituri ale cunoașterii) și pe promovarea abilităților digitale.  New Kids of the Code  va dezvolta și cursuri de programare pentru copii.

Kiturile Cunoașterii NKOTC – Reflexometrul

Oraselul Cunoasterii ne prezintă #REFLEXOMETRUL, încă unul dintre dispozitivele pe care elevii le vor descoperi în cadrul proiectului New Kids Of The Code. Reflexometrul este un joc care verifică viteza de reacție, atenția și coordonarea ochi-mână. #NKOTC #AltViitor #MicrosoftRomania Află mai multe pe www.nkotc.ro 🙂

Gepostet von NKOTC – New Kids Of The Code am Donnerstag, 18. April 2019

Idealul educației inovatoare a adus la aceeași masă un gigant al tehnologiei – MICROSOFT, sectorul ONG – Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională (CEDP)  Asociația Pro Cunoaștere și Asociația pentru Promovarea Educației Deschise (APED), instituții publice – pornind de la Inspectorate Școlare Județene (ISJ), până la unități școlare locale și licee pedagogice sau organisme profesionale precum Case ale Corpului Didactic (CCD).

Proiectul pilot va fi implementat în perioada 28 martie 2018 – 30 iunie 2020 cu finanțare de la Microsoft România, care va asigura pe lânga finanțare, expertiză tehnică precum și instrumente software pentru uz educațional