Milioane de copii se întreabă, probabil, cine sau ce este acest COVID-19 despre care vorbesc tot timpul cei mari și care este o atât de mare amenințare mai ales pentru bunici. Poate că primul imbold al părinților este de a-i trimite pe cei mici la joacă sau să le reamintească faptul că doamna educatoare i-a rugat online să deseneze o căsuță. Desigur, parcursul educațional este important, dar cel mai important în această perioadă de provocări nemaintâlnite pentru generațiile active este ca fiecare copil să înțeleagă ce se întâmplă. Deci cine sau ce este COVID-19, cel de care se teme toată lumea și din cauza căruia nu mai putem merge la locul de joacă?

Primele explicații și sfaturi vin de la Super Catinca Mâini curate și Super Mircea N-atingi fața, ei sunt supereroii noștri.

Supereroii Step by Step

COVIBOOK

Psihologul Manuela Molina a realizat un ghid destinat copiilor sub 7 ani care îi ajută pe adulți să le explice celor mici ce înseamnă COVID-19. Manuela Molina a studiat psihologia și literatura la Universidad de los Andes din Bogotá și s-a specializat în terapia prin joc la Universitatea din Boulder, Colorado.  COVIBOOK, așa cum și-a intitulat ghidul destinat celor mici, a fost realizat în 22 de limbi, printre care și română.

DESCARCĂ PDF
Tipăriți-l pentru a le permite celor mici să deseneze pe el!

Ce este COVID-19?

Image 12 of 12

 

Coronavirus pe înțelesul copiilor

Apărută la editura Corint Junior, cartea  oferă explicații simple și clare care să-i ajute pe copii să înțeleagă ce se întâmplă și ce este important să facă.

Cartea a fost publicată de editura Nosy Crowdin din Londra, pentru a ajuta copiii și familiile lor să înțeleagă pandemia de COVID-19. Niciuna dintre persoanele implicate nu a fost plătită pentru munca sa. Ilustrațiile sunt realizate de Axel Scheffler, iar la realizarea cărții au participat Graham Medley – profesor la Catedra de boli infecțioase Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, directorii a două școli londoneze, Sara Haynes – Școala Generală Arnhem Wharf, Monica Forty – Școala Generală Ben Jonson și Dr. Sarah Carman, psiholog clinician în sistemul britanic de sănătate, NHS, specialist în sănătatea mintală și în dezvoltarea neurologică a copiilor și adolescenților.

Cartea „Coronavirus pe înțelesul copiilor” este gratuită si poate fi descărcată AICI, direct de pe pagina editurii Corint.

Tu ești eroul meu

Cartea Tu ești eroul meu este scrisă pentru copiii din lumea întreagă afectați de pandemia de COVID-19 și a fost realizată în cadrul unui proiect desfășurat de Grupul de referință pentru sănătate mintală și sprijin psihosocial în situații de urgență al Comitetului permanent inter-agenții (GR SMSP IASC).

Cartea are la bază un sondaj care a evaluat sănătatea mintală și nevoile psihosociale ale copiilor în contextul epidemiei de COVID-19 și a beneficiat de sprijin din partea experților globali, regionali și naționali, dar și de sprijinul părinților, al îngrijitorilor, al cadrelor didactice și al copiilor din 104 țări.

Peste 1.700 de copii, părinți, îngrijitori și cadre didactice din lumea întreagă au vorbit despre modul în care fac față pandemiei de COVID-19, iar cartea a fost realizată pentru a fi citită de un părinte, îngrijitor sau cadru didactic împreună cu copilul sau cu un grup restrâns de copii.  

Cartea „Tu ești eroul meu” este gratuită si poate fi descărcată AICI, direct de pe pagina UNICEF România.

Povestea coronavirusului

Scrisă și ilustrată de doi psihologi și psihoterapeuți, Francesca Dall’Ara și Giada Negri, Povestea coronavirusului – o poveste ilustrată simplă, scrisă într-un limbaj pe înțelesul celor mici, despre o realitate complicată. Scopul este de a-i ajuta pe părinți să le explice această situație copiilor, începând de la vârsta de doi ani. 

Povestea  vă va ajuta să alungați temerile celor mici și să depășiți alături de ei mai ușor această perioadă dificilă.

Cartea „Povestea coronavirusului”  este gratuită și poate fi descărcată AICI, direct de pe pagina editurii Pandora M.