20 de jocuri interactive au fost realizate în cadrul DIGITAL CRAFTS

25 de educatoare din 20 de județe, încadrate la grupe mari, au participat la cursul DIGITAL CRAFTS, oferit de Centrul Step by Step, la începutul lunii septembrie.  

Desfășurat online pe durata a 12 ore, cursul a fost susținut de Cristiana Boca (Centrul Step by Step), Adriana Popițan (Grădinița Căsuța cu povești, Bistrița), Veronica Suciu (Grădinița nr. 12 Step by Step Alba Iulia), Ramona Elena Milea (Grădinița nr. 13 Step by Step Târgoviște).

Participanții  au beneficiat de un program interactiv și inovator, având ca țintă achiziția de către participante a abilităților de a crea resurse educaționale digitale și de a folosi resurse neconvenționale pentru consolidarea comportamentelor fundamentale de care preșcolarii mari au nevoie pentru a avea un parcurs educațional de succes în școală și în viață.

Aplicațiile și platformele cu care participantele la curs s-au familiarizat și pe care le-au exersat în cadrul lucrului în grupuri mici sau ca teme individuale, au inclus: WordWall, LearningApps, JSPuzzles, Mozaik Education, folosirea instrumentelor Google, crearea de materiale video, folosirea platformei ZOOM.

Ca rezultat al cursului de formare au fost realizate peste 20 de jocuri interactive pe platformele menționate precum și 10 prezentări interactive (PPT folosind Google Drive) care se constituie în resurse digitale deschise pentru profesioniștii din serviciile de educație timpurie de la grupa mare.