„52 de povești” de ascultat și discutat împreună cu cei mici

Centrul Step by Step lansează o serie de clipuri video cu povești adaptate pentru preșcolari, inspirate din volumul ilustrat „52 de povești, publicat de Editura Crișan.

Poveștile au la bază basme clasice și sunt adaptări destinate copiilor preșcolari. Seria audio-video  se constituie într-o resursă educațională pusă la dispoziție gratuit, deopotrivă educatorilor și părinților.

Centrul Step by Step și Editura Crișan și-au unit forțele pentru a veni astfel în întâmpinarea nevoii de resurse educaționale online în perioada pandemiei de COVID-19.

Poveștile pot fi folosite pentru a oferi celor mici momente de divertisment adecvat vârstei lor, dar mai ales ca punct de pornire pentru dialoguri sau activități creative cu copiii (Ex: Dacă ai avea un creion magic, ce personaj ai șterge sau transforma? De ce? / Care este personajul tău preferat? / De ce ți-a plăcut acel personaj? / Ce crezi că ar fi putut face diferit personajul tău preferat? / Crezi că ai putea desena pădurea sau palatul din poveste?  Etc).

Primele zece povești disponibile sunt Scufița Roșie, Hainele cele noi ale împăratului,  Bucle-aurii și cei trei urși, Cenușăreasa, Soldățelul de plumb, Ali Baba și cei 40 de hoți, Frumoasa adormită, Jack și vrejul de fasole, Mica sirenă și Călătoriile lui Gulliver.

În perioada următoare, în fiecare săptămână, seria  va fi completată cu un nou set de povești. Pentru a fi la curent cu noile apariții, vă invităm să vă abonați la canalul YouTube Step by Step România.

Urmăriți poveștile în serie accesând Playlist povești.

 

Ali Baba și cei 40 de hoți

Soldățelul de plumb

Cenușăreasa

Hainele cele noi ale împăratului

Scufița Roșie

Frumoasa adormită

Jack și vrejul de fasole

Mica sirenă

Bucle-aurii și cei trei urși

Călătoriile lui Gulliver