6000 de kituri NKOTC pe băncile elevilor din clasele a III-a și a IV-a

Elevii claselor a III-a și a IV-a din mai multe școli se vor bucura în semestrul al doilea de continuarea proiectului de dezvoltare a gândirii critice New Kids of The Code (NKOTC), finanțat de Microsoft România prin programul Alt Viitor și implementat de CEDP Step by Step.

 

Ghidul „Să gândim logic împreună cu copiii” a ajuns în școlile participante în proiect încă din luna noiembrie, cele 6.000 de kituri au ajuns în școli, fiind primite cu mare interes atât de către învățători, cât și de elevi.

 

„Materialele sunt pe placul elevilor, sunt incitante, ajută copiii să învețe analogiile, acceptabile sau inacceptabile, și îi ajută cum să verifice dacă o știre e reală sau nu. Scopul folosirii acestor materiale este să dezvolte gândirea logică și creativă. Ele ajută elevii să ia decizii bune și rapide, contribuind la exersarea unor operații de gândire, precum: analiza, construirea ipotezelor, comparaţia, formularea criteriilor, analogia, stabilirea adevărului unor afirmații.”, declară Crețu Lăcrămioara, profesor înv. primar Școala Gimnazială „Constantin Parfene”, Vaslui.

 

În etapa inițială, specialiștii Step by Step, sub coordonarea conf. dr. Doina Olga Ștefănescu – autorul cursului „Să gândim logic împreună cu copiii”, au construit pentru cei mici un kit de instrumente utile pentru a-i sprijini în dezvoltarea gândirii crititce, dar și un suport de curs de fomare pentru cadrele didactice – profesori de învățământ primar.

 

Pe tot parcursul verii, inclusiv în primele luni ale anului școlar, formatorii centrului Step by Step au desfășurat mai multe sesiuni de formare a cadrelor didactice.

Peste 600 de învățători din 113 școli au participat la aceste cursuri pentru a-și dezvolta abilitățile de înțelegere, în vederea practicării unor elemente de logică informală pentru predarea unor cursuri calitative de gândire logică.