Andra Iacob și Mirela Barcan, profesoare pentru învățământ primar Step by Step, câștigătoare în selecția “Creatori de educație”
Selecția națională de bune practici în educație s-a încheiat, iar printre cei 50 de câștigători se numără și două profesoare pentru învățământ primar în alternativa Step by Step: Andra Iacob – Școala Gimnazială Step by Step București și Mirela Barcan – Școala Gimnazială ”Ion Basgan”, Focșani.
“Creatori de educație” este un proiect inițiat de Ministerul Educației Naționale și pe lângă o selecție de bune practici, își propune să sporească prestigiul acestei vocații și să sublinieze importanța creativității dascălilor, calitate reflectată ulterior în rezultatele fiecărui copil.
Andra Iacob – “O călătorie în timp”
Proiectul “O călătorie în timp”, pus în practică la Școala Gimnazială Step by Step București, este unul dintre cele 20 de proiecte selectate la nivel national ca model de bună practică pentru învățământul primar.
Proiectul s-a derulat în toate clasele, pe tot parcursul anului şcolar, şi a fost împărţit pe perioade istorice începând cu formarea planetelor şi încheind cu viziunea elevilor despre viitor.
Coordonati de profesoara pentru învățământ primar Andra Iacob și învățătoarea Laura Mihaiu, elevii clasei I B (2018-2019) s-au bucurat de cele mai relaxante și creative experiențe de învățare.
Mirela Barcan – “Valențe formative ale abordării transdisciplinare a conținuturilor învățării”
Aplicat la Școala Gimnazială ”Ion Basgan” din Focșani, proiectul Mirelei Barcan este unul dintre cele 10 proiecte câștigătoare în Secțiunea popularitate a avut ca scop dezvoltarea nivelului de autonomie a elevilor în gestionarea situațiilor cotidiene, în clasă, în școală, în familie și în comunitate prin valorificarea deprinderilor de studiu și de viață socială în cadrul unor activități curriculare, extracurriculare și extrașcolare.
Proiectul a integrat competențele și conținuturile disciplinei opționale „Educație financiară – Banii pe înțelesul copiilor” în toate disciplinele de trunchi comun.
Conexiunile dintre discipline au făcut ca proiectul să ofere un tablou integrativ al întregii activități şi să evidenţieze stilul de învăţare predominant al elevilor și profilul de inteligențe al fiecăruia.