Atelierele Edu2023: Bună dimineața, mă bucur că ești aici!

 Bună dimineața, mă bucur că ești aici! – Întâlnirea de dimineață a fost prima temă a noi serii de ateliere de învățare pentru cadrele didactice din învățământul primar, în cadrul proiectul Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile, susținut de HeidelbergCement România. Tema a stârnit un interes deosebit, participând aproape 80 de cadre didactice din județele Dâmbovița, Neamț și Hunedoara.

În prima parte a întâlnirii au fost prezentate și dezvoltate, cu exemple concrete și idei de punere în practică la clasă, elementele specifice întâlnirii de dimineață, care este prima activitate a zilei, cu toate momentele sale, precum: organizarea spaţiului clasei în centre de interes, organizarea marialelor didactice logic şi funcţional în aceste centre de interes.

De asemenea, s-a discutat despre modul de amenajare a panourilor de afişare în fiecare centru, implementarea unor locuri speciale în clasă pentru scaunul autorului, un covor pentru organizarea întâlnirii de dimineaţă, dar și despre calendar, zilele de naştere, mascotă a clasei, responsabilităţile elevilor şi regulile clasei.

A doua parte a atelierului s-a axat pe discutarea tipurilor de activități postate pe grupul de Facebook a proiectului, Edu2023, pentru a afla cum s-au schimbat între timp nevoile comunității de profesioniști din cadrul proiectului, în ceea ce privește învățarea atât online, cât și față în față.