Atelierele Edu2023: Curriculum-ul pentru Educație Timpurie din perspectiva educației STEAM

Curriculum-ul pentru Educație Timpurie 2019 din perspectiva educației STEAM a fost tema celui mai nou atelier desfășurat în cadrul proiectul Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile, susținut de HeidelbergCement România.

53 de educatoare și profesori pentru învățământul preșcolar au participat la primul modul al cursului STEAM în care au fost exemplificate modalitățile prin care putem aduce realitatea în grupa preșcolară, astfel încât știința și tehnologia sa fie interpretate prin intermediul ingineriei și al artei, toate într-un limbaj matematic.

Cursul STEAM propus profesioniștilor de la nivel preșcolar de către Centrul Step by Step prin formatorii săi (Cristiana Boca – coordinator Departament Educație Timpurie, Veronica Suciu – director Grădinița PP nr.12 Step by Step – Alba Iulia, Adriana Popițan – profesor învățământ preșcolar Grădinița PP Căsuța cu poveștiBistrița Năsăud, Ramona Elena Milea – profesor învățământ preșcolar la Grădinița PP nr. 13 Step by Step – Târgoviște, Dâmbovița) a prezentat participanților o perspectivă nouă asupra educației, interpretată din perspectiva STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte, matematică).

Prezentările au fost îmbinate cu lucrul în grup și s-au construit în jurul ideii că STEAM se poate aborda cu preșcolarii oricând și oriunde și nu este niciodată prea devreme să cultivi curiozitatea naturală a copiilor și să crești viitori oameni de știință.

Modulul al II-lea al cursului este un modul asincron, în care participanții vor aplica ceea ce au învățat la curs, iar în luna mai se va desfășura modului al III-lea al cursului.