Atelierele Edu2023: Educația Timpurie din perspectiva STEAM
Cursul dedicat Educației STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte, matematică) a ajuns la cel de-al treilea modul în cadrul proiectul Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile, aproape 40 de profesioniști intrând în această etapă a seriei de ateliere începute în luna martie.
Cursul STEAM a fost susținut de echipa de formatori ai Centrului Step by Step alcătuită din Cristiana Boca – coordonator Departament Educație Timpurie, Veronica Suciu – director Grădinița PP nr.12 Step by Step – Alba Iulia, Adriana Popițan – profesor învățământ preșcolar Grădinița PP Căsuța cu povești – Bistrița Năsăud, Ramona Elena Milea – profesor învățământ preșcolar la Grădinița PP nr. 13 Step by Step – Târgoviște.


Cursul a debutat cu reactualizarea conceptului STEAM și analiza studiilor individuale realizate de participante și colectate de Centrul Step by Step. Dacă în primul modul de curs s-a discutat despre conceptele specifice educației STEAM în activități initiate în centrele de Construcții, Științe și Arte, în cadrul modulului al III-lea s-a demonstrat cum putem preda, explora și exersa concepte din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei, artei sau matematicii în celelalte centre: Alfabetizare, Nisip și Apă și Matematică/Materiale manipulative, inclusiv în activitățile outdoor.
În luna iunie, așteptăm participanții la acest curs să ni se alăture într-un schimb de bune practici, pentru a discuta despre modul în care au aplicat și explorat la grupele preșcolare conceptele STEAM și, mai ales, ce schimbări au produs asupra învățării și dezvoltării copiilor.