Atelierele Edu2023: Observarea și înregistrarea datelor – Modulul III

Profesioniști din județele Dâmbovița, Hunedoara și Neamț au participat la cel mai nou modul al cursului Observarea și înregistrarea datelor, curs menit să ajute cadrele didactice în elaborarea instrumentelor necesare în luarea acelor decizii care care sprijină dezvoltarea copiilor.

Elaborat pentru a avea un impact profund în viața de fiecare zi a cadrelor didactice pentru copiii mici, modulul III al cursului Observarea și înregistrarea datelor s-a centrat pe reactualizarea modalităților de colectare a informației despre copii, analiza datelor colectate și corelarea observării cu învățarea individualizată.

Procesul de observare și înregistrarea datelor reprezinta un pas necesar pentru o proiectare în acord cu nevoile și interesele preșcolarilor, iar observarea poate fi provocatoare și solicitantă, consumatoare de timp. În fiecare zi cadrul didactic ia numeroase decizii – atunci când își organizează curriculum-ul, mediul clasei, când intervine pentru a gestiona emoțiilor copiilor sau caută alte modalități de predare, astfel încât să se asigure că fiecare copil învață.

Cursul a fost livrat într-o manieră interactivă, pe platforma Zoom,  de Cristiana Boca – coordonatoarea Departamentului Educație Timpurie din cadrul Centrul Step by Step, Rodica Brănișteanu – inspector școlar Management, ISJ Bistrița, Eugenia Ignat – inspector școlar Educație permanentă, învățământ particular și alternative educaționale și Maria Grigore – director Grădinița nr. 13 Step by Step Târgoviște, formatoare Step by Step.

Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile este un proiect susținut de HeidelbergCement România.

Află mai multe din pagina proiectului: Edu2023 – Centrul Step by Step