Atelierele Edu2023: Relația părinte-copil-învățător a devenit mult mai strânsă în perioada cursurilor online

Suspendarea cursurilor pare să fi avut și efecte pozitive în viața școlarilor, reiese din dezbaterile desfășurate în cadrul Atelierelor Edu2023. Pe lângă generarea unor noi resurse educaționale, adaptate mediului electronic, relația părinte – copil – învățător pare să fie marea câștigătoare a acestei perioade. Nevoiți să interacționeze aproape zilnic, părinții și cadrele didactice au acționat împreună pentru a susține cât mai bine învățarea online a celor mici, au arătat învățătoarele participante la schimburile de bune practici în învățământul primar, desfășurate pe 4 și 10 iunie.

Coordonate de expertul educațional Adriana Dobrițoiu, schimburile de bune practici în învățarea la distanță pentru copiii din învățământul primar au avut ca prim scop cunoașterea dificultăților întâmpinate în cadrul învățării online și a soluțiilor găsite în depășirea acestora.  

M-am bucurat foarte mult de entuziasmul și creativitatea  celor peste 50 de învățătoare participante care, deși prinse într-o multitudine de provocări, în loc să se lamenteze și să caute scuze, au găsit de cele mai multe ori cele mai potrivite și adecvate soluții de învățare online, inclusiv in cadrul școlilor cu clase simultane din proiect, a spus Adriana Dobrițoiu, după întâlnirile online cu cadre didactice din județele Dâmbovița, Hunedoara și Neamț.

După această primă etapă, învățătoarele vizate de proiectul Edu2023 vor beneficia de un curs educație centrată pe copil, primind astfel acces la cele mai noi practici educaționale folosite la clasă sau în învățarea la distanță, asistată de tehnologie.

Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile este un proiect realizat și implementat de Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, cu susținerea financiară a companiei HeidelbergCement România.