Atelierele Edu2023: Teoria inteligențelor multiple în proiectarea și individualizarea învățării

Centrul Step by Step  a organizat pentru cadrele didactice participante în proiectul Edu2023 un curs dedicat Valorificării stilurilor de învățate și a inteligențelor multiple în proiectarea și individualizarea învățării.

Participanții au avut ocazia să parcurgă, într-o manieră interactivă, Teoria lui Gardner, cea a inteligențelor multiple, așa încât să poată identifica și să dezvolte strategii de predare care să permită elevilor să îşi exprime modalităţile multiple de a înţelege şi de a valoriza propria lor unicitate. Scopul este ca fiecare elev să se dezvolte la maximum de capacitate în conformitate cu potenţialul propriu.

Teoria inteligenţelor multiple nu schimbă ceea ce este de predat, ea doar ajută oferind posibilitatea adaptării modului în care se lucrează cu elevii. Astfel putem înţelege faptul că elevii pot fi “deştepţi” în diferite moduri şi instrumentăm cadrele didactice în a-i ajuta pe elevi să evolueze pe traiectorii specifice”, explică Adriana Dobrițoiu, coordonatoarea Departamentului învățământ primar al Centrului Step by Step.