Situație îngrijorătoare la Școala “Ionel Teodoreanu”. Apel la dialog pentru asigurarea accesului la educație de calitate

Centrul  Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională   a primit cu îngrijorare textul petiției “Susținem Alternativa Step by Step la Școala 36 Ionel Teodoreanu”, înaintate Inspectoratului Școlar al Municipiului București și Ministerului Educației și Cercetării și le transmite acestora dar și părinților îngrijorați de posibila întrerupere a funcționării alternativei la Școala nr. 36 “Ionel Teodoreanu”  din București, că are întreaga deschidere de a contribui la găsirea celei mai bune soluții pentru înființarea și funcționarea de noi clase Step by Step în această școală care, de altfel, are o tradiție de 18 ani în aplicarea Alternativei.

Centrul  Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională  face apel la dialog între părinți, reprezentanții școlii și cei ai ISMB și își manifestă disponibilitatea ca, ținând cont de situația specifică, să organizeze o sesiune specială de cursuri pentru formarea cadrelor didactice care ar dori să predea în cadrul alternativei.

Școala nr. 36 “Ionel Teodoreanu”  din București este una dintre cele 150 de școli din 38 de județe și municipiul București,  în care alternativa Step by Step este aplicată cu succes și a cucerit deopotrivă copii, cadre didactice și părinți, oferind cel mai modern parcurs educațional de care copiii pot beneficia gratuit, în sistemul public.    

Apreciem dorința părinților semnatari ai petiției “Susținem Alternativa Step by Step la Școala 36 Ionel Teodoreanu” de a asigura o educație de calitate copiilor și suntem de acord că funcționarea alternativei Step by Step în școală a îmbunătățit  rezultatele în ansamblu, prin adoptarea unor elemente specifice Step by Step de către clasele cu predare clasică, prin interacțiunea directă dintre copii, prin transferul de valori și abilități de la elevii Step by Step către elevii celorlalte clase și prin crearea unei comunități de învățare. Mai mult, Școala nr. 36 “Ionel Teodoreanu” s-a remarcat prin obținerea unui premiu MERITO de către un cadru didactic al unei clase Step by Step.

Centrul  Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională  speră că părinții, școala și autoritățile vor găsi cât mai curând cea mai bună soluție pentru a veni în întâmpinarea nevoii copiilor de a beneficia de o educație modernă și de calitate.