“De la o poveste la abilități din sfera S.T.E.A.M.”, cel mai căutat curs Școală-Bucurie-Succes

De la o poveste la abilități din sfera S.T.E.A.M.”, cel mai căutat curs din prima serie de a Sesiunilor Școală-Bucurie-Succes, a atras peste două sute de educatoare și profesori pentru învățământ preșcolar.

S.T.E.A.M. contribuie la dezvoltarea copilului printr-un mod de a gândi, un mod de a face, antrenează capacitatea de a întreba și de a crea. Toate acestea se pot întâmpla în mod natural, în fiecare zi în serviciile de educație timpurie, încă de la grupa mică.

Formatorii Step by Step au explorat împreună cu participanții modul în care se pot integra conceptele S (știință), T (tehnologie), E (inginerie), A (arte), M (matematică) în planificarea zilnică pornind de la orice poveste propusă de copii sau cadrul didactic.

Cursul le-a consolidat participanților tehnica integrării conceptelor S.T.E.A.M. în cadrul tuturor activităților instructiv-educative și a folosirii poveștilor științifice. Astfel, educatoarele și profesorii de învățământ preșcolar au identificat povești științifice pe care le pot folosi în activitatea didactică și au imaginat activități din sfera S.T.E.A.M. în fiecare din cele 9 centre de activitate specifice metodologiei Step by Step.

Inspirați de Omida mâncăcioasă a lui Eric Carle, Inch by Inch de Leo Leoni și Povestea dovlecelului pătrat, participanții au discutat despre construirea abilităților pentru secolul XXI pe care le putem exersa cu copiii implicându-i în nenumărate activități interesante, creative, pe baza resurselor existente, oferind astfel instrumente pentru valorificarea deplină a oricărei povești.

În cadrul cursului, Mariana Grigore, formator în alternativa Step by Step, a prezentat o experiență de învățare dobândită la cursul STEAM – a new way of teaching and learning organizat desfășurat la Sevilia, în Spania. Prezentarea s-a centrat pe modul în care se folosește lego comic și ce alte materiale sunt necesare pentru a exersa abilitățile de tehnologie și inginerie în construcții integrate cu povești create de copii.

Cursul “De la o poveste la abilități din sfera S.T.E.A.M.” a fost susținut de formatoarele Cristiana Boca, Adriana Popițan, Veronica Suciu și Ramona Elena Milea în cadrul Sesiunilor Școală – Bucurie – Succes, organizate cu sprijinul LIDL România în cadrul parteneriatului pentru Acces la educație de calitate.

Pentru a păstra legătura cu colegii care predau la grupe sau clase Step by Step din întreaga țară, cadrele didactice se pot înscrie în grupul profesional Rețeaua profesioniștilor Step by Step pentru Educație Timpurie | Facebook, completând integral formularul de înscriere.