Dezinfectanți și 150.000 de măști pentru școlile din programul Edu2023

150.000 de măști și 300 de litri de dezinfectanți profesionali donați de HeidelbergCement România au ajuns în șase dintre unitățile de învățământ în care Centrul Step by Step desfășoară programul Edu2023. Este vorba de școli și licee din localitățile Băița, Șoimuș (județul Hunedoara), Bicaz, Tașca (județul Neamț), Fieni (județul Dâmbovița).

Materialele menite să susțină respectarea măsurilor de prevenire și combatere a răpândirii SARS-CoV-2, sunt fabricate în România, la Zalău (măștile), respectiv la Cluj-Napoca (dezinfectanții).  Fiecare unitate de învățământ a primit câte 25.000 de măști și 50 de litri de dezinfectant concentrat pentru soluții.

Într-un mesaj de mulțumire, prof. Rodica Iorga, directoarea Liceului Carol I” Bicaz, arată că sprijinul primit are o semnificaţie deosebită: Mulţi elevi provin din familii cu situaţie materială modestă care nu-şi pot permite achiziţia frecventă a măştilor şi vom putea veni în sprijinul lor oferindu-le o protecţie adecvată, inclusiv prin utilizarea produselor dezinfectante. Mai mult, valoarea acestor produse ne asigură posibilitatea reorientării unor resurse financiare proprii către susţinerea activităţii educaţionale prin mijloace moderne (calculator, camere video etc) atât de necesare în perioada actuală.”

Proiectul Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile își propune să îmbunătățească mediul educațional în localitățile în care trăiesc și muncesc familiile angajaților companiei care finanțează acest program, HeidelbergCement România.

Principala noastră preocupare în toată această perioadă a fost și continuă să fie menținerea sănătății și siguranței angajaților și partenerilor noștri. Dincolo de măsurile stricte pe care le-am luat la nivel intern, responsabilitatea noastră depășește granițele fabricilor HeidelbergCement. Ne-am luat angajamentul de a fi în permanență alături de comunitățile noastre, și de aceea, pe toată perioada acestei crize am continuat să comunicăm activ cu reprezentanții acestora, încercând să identificăm împreună soluții pentru nevoile urgente existente. Astfel, printr-un efort comun, alături de partenerii noștri de la Step by Step, am reușit să acționăm rapid, contribuind cu materialele de protecție necesare pentru școlile în care învață mai mult de 2.000 de elevi din comunitățile noastre,”a declarat Florian Aldea, Președinte-Director General HeidelbergCement România.

Despre proiect

Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile  este un proiect inițiat de Centrul Step by Step și implementat cu susținerea financiară a companiei HeidelbergCement România. Proiectul se desfășoară în 11 localități din 3 județe – Hunedoara (Șoimuș, Băița, Chișcădaga, Hărțăgani, Boholț, Păuliș, Balata), Dâmbovița (Fieni, Pucioasa) și Neamț (Tașca, Bicaz). Proiectul vizează 2.000 de copii, 159 cadre didactice formate din 23 grădinițe și școli și susținerea cu materiale de ghidaj a aproape 3.000 de părinți.

Proiectul va spori competențele profesionale ale cadrelor didactice din învățământul preșcolar și primar, prin formare continuă și schimburi de experiență și va crește calitatea actului educațional la grupe și clase prin asistență tehnică și mentorat.

Despre Centrul Step by Step

Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională este principalul promotor din România al principiilor educației timpurii de calitate și derulează proiecte pentru modernizarea educației și dezvoltare comunitară sustenabilă.

Din 1994, în parteneriat cu Ministerul Educației, CEDP implementează Alternativa Educațională Step by Step, aplicată în prezent în peste 320 de grădinițe și școli primare și gimnaziale din 38 de județe. 

Despre HeidelbergCement România

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate din România, membru al grupului german HeidelbergCement.

HeidelbergCement România S.A. deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 21 stații de betoane, 8 cariere și 5 balastiere de agregate, iar investițiile realizate în România depășesc 520 de milioane de euro.

Dezvoltarea durabilă este cel mai important element al filosofiei companiei care acordă o atenție specială protejării mediului, prin investiții constante și substanțiale în tehnologii de vârf, dar și în programe de educație și formare profesională.