Doi studenți din România, campioni mondiali la utilizarea Microsoft Word și Excel

Campionatul Mondial Specialist Microsoft Office, desfășurat la New York, i-a adus României două medalii de aur și una de bronz. 

Ajunsă  la cea de-a 18-a ediție, competiția organizată de Certiport  a atras peste 850.000 de participanți din 119 țări.

Participanții, cu vârste între 13 și 22 de ani, au concurat pentru a-și demonstra abilitățile superioare în Microsoft Word, Excel și PowerPoint, culminând cu cea mai populară competiție tehnică de abilități Microsoft Office – și singura aprobată de Microsoft de la înființarea sa în 2002.

Adrian Boier a fost desemnat Campion Mondial în Microsoft Word 2016, iar Mihaela Florea a fost desemnată Campioană Mondială în Microsoft Excel 2016.  În plus, dovedind că România era foarte bine pregătită pentru competiție, Adrian Muntean a ajuns pe locul trei pentru Microsoft PowerPoint 2016.

Pentru a intra în competiție, studenții au luat un examen de certificare Microsoft Office Specialist pentru a demonstra măiestria tehnologiei Microsoft Office. După competiții regionale desfășurate în întreaga lume, 155 de studenți din 50 de țări s-au calificat pentru a concura în runda finală a competiției din New York, SUA, în perioada 28 – 31 iulie.

Campionii mondiali specialiști Microsoft Office din 2019 sunt: 

Microsoft Word® 2016

Locul I, Adrian Boier, România

Locul II, Pou Leng Ho, Macau

Locul III, Aryan Trehan, India

 

Microsoft PowerPoint® 2016

Locul I, Seth Maddox, SUA

Locul II, Ondrej Cach, Cehia

Locul III, Adrian Muntean, România

 

 Microsoft Excel® 2016

Locul I, Mihaela Florea, România

Locul II, Kitithat Khemsom, Thailanda

Locul III, Tarik Džambić, Bosnia Herțegovina

 

Anthony Salcito, vicepreședinte, Worldwide Education – Microsoft, a declarat că “tinerii care au concurat în finala din New York și colegii lor din întreaga lume reprezintă un viitor strălucitor pentru industria IT și o bază solidă pentru viitoarea forță de muncă calificată la nivel mondial”.

Ocupanții primelor locuri au primit câte un premiu de 7.000 USD, premiul pentru locul doi a fost de 3500 USD, iar ocupanții locurilor trei au primit câte 1500 USD.

Anul viitor, Certiport va organiza finala Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist  în California, la începutul lunii august.

Adrian Boier Campion Mondial Word2016

Image 1 of 3

© Jake Campos