Edu2023 – O nouă sesiune de formare continuă pentru profesioniștii din educația preșcolară

Profesioniștii din serviciile de educație timpurie – nivel preșcolar din județele Dâmbovița (grădinițele din Fieni, Pucioasa), Hunedoara (grădinițele din Chișcădaga, Șoimuș, Băița, Păuliș) și Neamț (grădinițele din Bicaz, Tașca) au participat la o nouă sesiune de formare continuă online, în perioda 6 – 13 iulie 2020, în cadrul proiectului Edu 2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile.

Temele au abordat Parteneriatul familie – grădiniță – comunitate, Învățarea stimulatoare în mediile indoor și outdoor, Grupa preșcolară democratică, Curriculum pentru educație timpurie 2019, Joc, învățare, dezvoltare la copilul preșcolar, atât din perspectiva lecțiilor învățate în timpul pandemiei de Covid-19, dar mai ales reflectând și pregătind noua întâlnire atât de așteptată cu copiii preșcolari.

Formatoarele Ramona Milea, Veronica Suciu, Maria Grigore, Eugenia Ignat, Rodica Brănișteanu și Adriana Popițan au menținut interactivitatea prin jocuri și activități de învățare în grupuri, exersând în același timp competențele digitale ale cursanților.

Astfel, 145 de profesioniști și-au extins și diversificat competențele pentru a realiza proiectarea curriculară atât pentru un scenariu față în față cât și online, au învățat să acceseze sau să creeze resurse digitale, au abordat colaborarea cu familia pornind de la respectul și încrederea în capacitatea acesteia de a-și dezvolta competențele parentale și au reflectat asupra cadrului adecvat de învățare în noul an școlar. 

Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile este un proiect realizat și implementat de Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, cu susținerea financiară a companiei HeidelbergCement România.

Edu2023 se desfășoară în 11 localități din 3 județe – Hunedoara (Șoimuș, Băița, Chișcădaga, Hărțăgani, Boholt, Păuliș, Bălata), Dâmbovița (Fieni, Pucioasa) și Neamț (Tașca, Bicaz). Proiectul vizează 2000 de copii, 159 cadre didactice formate din 23 grădinițe și școli și susținerea cu materiale de ghidaj a aproape 3000 de părinți.