“Fericiți, de acasă la grădiniță” – Sesiunile S.B.S.

Peste 160 de educatoare și profesori pentru învățământ preșcolar din rețeaua națională Step by Step au participat la un curs dedicat stării de bine a copiilor în momente cheie de începere a grădiniței sau a clasei pregătitoare.

Fericiți, de acasă la grădiniță” a inclus două componente, de o importanță specială pentru conturarea unui traseu educațional lin și apreciat de copii: realizarea tranziției de acasă la grădiniță și de la grădiniță la școală și asigurarea stării de bine a copiilor, familiilor și educatorilor odată ce copiii încep frecventarea programului de grădiniță.

Pe lângă aspecte legate de tranziția dintre diferite cicluri de învățământ, participanții la curs au discutat despre conceperea unui program de acomodare a copilului cu instituția de educație, mijloace de a colabora cu familiile copiilor sau modalități în care se poate crea starea de bine socială, emoțională, cognitivă și fizică.

Susținut pe durata celor 3 ore de formatori naționali cu experiență în aplicarea alternativei Step by Step, Rodica Brănișteanu și Eugenia Ignat, cursul a prezentat tehnici și exemple de bune practice pentru  Construirea unor relații de atașament sănătoase cu copiii, abordând  Scala lui Laevers: Starea de bine, Implicarea sau Modelul PERMA al stării de bine.

Cursul “Fericiți, de acasă la grădiniță” s-a desfășurat în cadrul Sesiunilor Școală – Bucurie – Succes, organizate cu sprijinul LIDL România în cadrul parteneriatului pentru Acces la educație de calitate.

Pentru a păstra legătura cu colegii care predau la grupe sau clase Step by Step din întreaga țară, cadrele didactice se pot înscrie în grupul profesional Rețeaua profesioniștilor Step by Step pentru Educație Timpurie | Facebook, completând integral formularul de înscriere.