Peste o mie de participanți la formările profesionale și cursurile organizate în cadrul proiectului România crește cu tine, în prima jumătate a anului

Centrul Step by Step a continuat și în prima jumătate a acestui an consolidarea capacității profesionale a cadrelor didactice și profesioniștilor din comunitățile în care se desfășoară proiectul România crește cu tine.

Încă din luna ianuarie, experții Centrului Step by Step au desfășurat cu formatorii din rețeaua națională de educație timpurie cursuri de prezentare și utilizare a aplicațiilor și platformelor digitale  pentru a le permite acestora creșterea gradului de interacțiune cu profesioniștii care participă la formări pe parcursul întregului an.

Peste șapte sute de cadre didactice au participat la nu mai puțin de zece ateliere de monitorizare a modului în care au fost implementate bune practici ca urmare a cursurilor de formare la care au participat în anul școlar anterior. Printre temele abordate s-au aflat ÎNVAȚARE ȘI JOC CU RESURSE EDUCAȚIONALE NECONVENȚIONALE, ÎNVĂȚAREA PRIN JOC sau COMUNICARE ȘI FEEDBACK. Nu au lipsit nici atelierele pe teme noi, de interes pentru educatoarele din proiectul România crește cu tine, precum DE LA O POVESTE LA ABILITĂȚI DIN SFERA S.T.E.A.M. sau FERICIȚI, DE ACASĂ LA GRĂDINIȚĂ.

Lunile aprilie, mai și iunie au adus cursuri de formare continuă pentru profesioniștii din creșele din județele Bacău și Brașov, dar și întâlnirea formatorilor din proiect cu formatorii naționali ai alternativei Step by Step cu scopul de a reflecta și a îmbunătăți programele de formare livrate.