Liceul Tehnologic din Nucet intră în proiectul Edu2023

Proiectul Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile își extinde aria și, din această primăvară, cuprinde și Liceul Tehnologic din Nucet. Cu o istorie de 120 de ani, liceul din Nucet este un model de sustenabilitate prin modul de organizare a activităților – elevii care urmează profilul vocațional sportiv beneficiază în internatul liceului de rezultatele muncii celor care urmează cursurile postliceale în domeniul agricol, întrucât microferma liceului este cea care furnizează o parte din alimentele de bază utilizate în cantina liceului.

Prin Proiectul Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile susținut de HeidelbergCement România, Centrul Step by Step s-a implicat în dotarea internatului Liceului Tehnologic Nucet, contribuind astfel la îmbunătățirea condițiilor de cazare a tinerilor sportivi. Internatul a fost dotat cu 50 de saltele noi, perne și așternuturile de pat aferente.

Pentru a respecta spiritul Edu2023 de susținere a comunităților și industriei locale, saltelele au fost achiziționate de la un producător local din Câmpia Turzii, iar așternuturile de pat sunt confecționate la Pucioasa.

Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile este un proiect realizat și implementat de Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, cu susținerea financiară a companiei HeidelbergCement România.

Edu2023 se desfășoară în 11 localități din 3 județe – Hunedoara (Șoimuș, Băița, Chișcădaga, Hărțăgani, Boholt, Păuliș, Bălata), Dâmbovița (Fieni, Pucioasa) și Neamț (Tașca, Bicaz). Proiectul vizează 2000 de copii, 159 cadre didactice formate din 23 grădinițe și școli și susținerea cu materiale de ghidaj a aproape 3000 de părinți.