Peste 300 de participanți la primele Sesiuni S.B.S. pentru cadrele didactice din învățământul primar

Peste trei sute de cadre didactice au participat la prima serie a Sesiunilor Școală – Bucurie – Succes dedicate învățământului primar Step by Step.

Sesiunile S.B.S. sunt dedicate consolidării metodelor de punere în practică a principiilor alternativei educaționale Step by Step și dezvoltării profesionale a profesorilor pentru învățământ primar din rețeaua națională Step by Step.

Pentru cadrele didactice din clasele pregătitoare au fost împărtășite exemple și metode aplicate cu succes la clasă astfel încât evaluarea continuă, utilizată în toate clasele Step by Step, să stea la baza proiectării activităților la clasa pregătitoare pentru a susține potențialul fiecărui copil.

Cadrele didactice din clasele I au participat la întâlniri în care discuțiile și exemplele au urmărit eficientizarea învățării prin aprofundarea corelării sarcinilor de lucru la centrele de activitate și prin proiectarea pe unități tematice.

Pentru cadrele didactice ale claselor a II-a Step by Step a fost abordată tema evaluării continue ca modalitate de autoreglare a învățării.  Pentru rețeaua de profesioniști din clasele a III-a Step by Step a fost prezentat Managementul eficient al clasei, iar pentru profesorii claselor a IV-a, formatorii au oferit exemple de Strategii didactice aplicate la clasă și modalități de abordare a conținuturilor specifice.

Primele sesiuni S.B.S.  pentru ciclul primar au fost susținute de o echipă alcătuită din 20 de formatori naționali – Mihaela Bucinschi și Gabriela Dumitru (consolidarea inițierii în metodologia Step by Step) Smaranda Florean, Ioana Motoc, Cristina Catalano, Liliana Laurențiu și Reka Balasz (clasa pregătitoare), Maria Ionele, Maria Andone și Rozeta Ioniță (clasa I), Daniela Simion, Iulia Lupu și Lăcrămioara Bălan (clasa a II-a), Cornelia Vesea, Maria Brisc, Luminița Abrudan, Camelia Țirț și Anamaria Țirban (clasa a III-a), Tatiana Tunaru și Eugenia Stuparu (clasa a IV-a).

Desfășurate cu sprijinul LIDL România în cadrul parteneriatului pentru Acces la educație de calitate, Sesiunile Școală – Bucurie – Succes reprezintă cea mai nouă platformă de interconectare a cadrelor didactice Step by Step din cele 36 de județe în care alternativa este prezentă la nivelul învățământului primar.

Pentru a păstra legătura cu colegii care predau la grupe sau clase Step by Step din întreaga țară, cadrele didactice se pot înscrie în grupul profesional Rețeaua profesioniștilor Step by Step pentru Învățământ Primar | Facebook, completând integral formularul de înscriere.