Peste 40 de profesioniști au participat la un curs online de formare în Educația Parentală

Un nou curs de formare în educaţie parentală a avut loc cu peste 40 de profesionişti din Bucureşti, în cadrul proiectului ”Reziliența și  prevenirea violenței în contextul consumului excesiv de alcool” care se adresează cadrelor didactice și specialiștilor din domeniul social, proiect realizat de URSUS Breweries în parteneriat cu Federația ONG-urilor pentru Copil – FONPC și Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare profesională 

În această perioadă  în care trebuie să păstrăm distanța fizică și activitățile s-au desfășurat în mediul virtual, ne-am adaptat la condiţiile pandemiei, organizând cursul de formare online, cu participanţi deschişi și dornici să înveţe despre parentalitate.

Formatorii cursului, psihologii Carmen Anghelescu şi Daniela Boşca au răspuns unor întrebări actuale precum: Care este diferenţa dintre pedeapsă şi disciplină? Ce este disciplina pozitivă? Care sunt efectele parentalității pozitive asupra dezvoltării copilului? Cum influențează anumite stiluri parentale (afecțiunea/controlul parental) comportamentul copilului și stima de sine? etc.

Cursul dezvoltă competențe și duce la învățarea de noi strategii de intervenție, din două perspective: ca specialiști care lucrează direct cu copiii și tinerii și care promovează ei înșiși bunele tratamente în școală și în familie, pentru sprijinirea dezvoltării optime a copiilor, pentru prevenirea violenței și a consumului de alcool în rândul minorilor și pentru creșterea rezilienței acestora; ca educatori parentali, care sprijină părinții în dezvoltarea unui parenting apreciativ, pentru reducerea violenței și a consumului de alcool în familii și pentru îmbunătățirea mediului de viață al copiilor.