Planificarea unei zile și povestea preferată

Povestea Nasul păpușii, concepută în cadrul proiectului Colţul de lectură al Asociaţiei Internaţionale Step by Step (ISSA), a fost elementul de referință în cel mai recent atelier din cadrul proiectului România crește cu tine. 45 de profesioniști din creșele din județul Bacău, Brașov și sectorul 3 al municipiului București au participat atelierul dedicat valorificării depline a poveștilor în planificarea zilnică a activităților pentru copiii de la 2 – 3 ani. 

Participantele la atelier au propus activități structurate, jocuri și activități la alegere, tranziții care să valorifice textul și mesajul poveștii într-o abordare integrată și adecvată vârstei copiilor mici, iar rezultatul muncii lor este surprins de harta tematică, sursă de inspirație pentru selectarea unor experiențe de învățare semnificative pentru copii.

Povestea Nasul păpușii este rezultatul eforturilor comune ale autorilor, ilustratorilor, educatorilor şi cititorilor din ţările unde activează ISSA cu scopul de a crea cărţi de bună calitate pentru copii, într-o multitudine de limbi prin publicarea unor povestioare contemporane şi potrivite vârstei mici. Prin grija Centrului Step by Step, anul 2022 va aduce aceste povești și în limba română. De asemenea, fiecare poveste este însoțită de un ghid pedagogic cu exemple de activități pe care persoanele de referință, părinți sau educatori, le pot derula  cu copiii.