Power For Kids – comportamentele fundamentale de care preșcolarii mari au nevoie pentru a avea un parcurs de succes în școală și în viață

Cursul POWER FOR KIDS, organizat de Centrul Step by Step la începutul lunii septembrie, a îmbinat prezentări și scurte prelegeri cu analiza de documente relevante pentru educația timpurie, explorând jocuri și activități din domeniul limbajului și comunicării, socio-emoțional și al dezvoltării cognitive și cunoașterii lumii, domenii considerate fundamentale.

Echipa de formatoare constituită din Cristiana Boca (Centrul Step by Step), Rodica Brănișteanu (Grădinița Căsuța cu povești Bistrița), Eugenia Ignat (Grădinița nr. 12 Step by Step Alba Iulia), Maria Grigore (Grădinița nr. 13 Step by Step Târgoviște), a conceput un program interactiv, concentrat pe comportamentele fundamentale de care preșcolarii mari au nevoie pentru a avea un parcurs educațional de succes în școală și în viață. Unul din documentele noi și relevante care a stat la baza programului de formare a fost Educație timpurie Nivel preșcolar – Repere metodologice. 

Desfășurat pe durata a 12 ore, cursul s-a bucurat de interesul a 30 de educatoare din 22 de județe, încadrate la grupe mari, pe program tradițional sau alternativ și a oferit contextele pentru împărtășirea bunelor practici și mai ales reflecții asupra adaptării procesului didactic în context pandemic.

Cursul POWER FOR KIDS  reflectă peocuparea Centrului Step by Step de a veni în întâmpinarea nevoii de formare continuă pentru profesioniștii din serviciile de educație timpurie de la grupa mare de la nivel național, în primul an în care această grupă face parte din învățământul obligatoriu.