RNRo lansează Pachetul de resurse de calitate pentru copilăria timpurie

Pachet de resurse de calitate pentru copilăria timpurie este numele proiectului dezvoltat de ReadyNationRo și declarat câștigător în luna august a acestui an, în cadrul programului StartONG, finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Scopul proiectului este realizarea unei campanii de creștere a nivelului de înțelegere a importanței copilăriei timpurii (primii 5 ani de viață) pentru dezvoltarea individului și este destinat atât părinților, cât și profesioniștilor care lucrează în servicii de educație timpurie. 

Pachetul de resurse de calitate pentru copilăria timpurie cuprinde:

  • un ghid de formare continuă pentru profesioniștii care lucrează cu copii de la naștere la 3 ani, intitulat Document-Cadru pentru asigurarea practicilor educaționale de calitate în serviciile pentru copiii sub 3 ani

 

  • 3 broșuri pentru inițiativele de advocacy: 
    • Educatorii pentru copilăria timpurie schimbă vieți promovează importanța pe care o joacă educatorii în viața copiilor de la naștere la șase ani.
    • Oferă-i copilului tău ce-i mai bun în viață este o broșură de advocacy destinată informării părinților și îngrijitorilor asupra importanței rolului pe care îl joacă în viața copiilor.
    • Investește în educatori bine pregătiți este o broșură care își propune să promoveze importanța profesioniștilor care aplică principii de calitate și să mobilizeze societatea civilă, nivelul politic și de guvernanță pentru a investi în educatori, în dezvoltarea lor profesională continuă, în îmbunătățirea condițiilor de lucru și a statutului profesional.

 

Pachetul de resurse, dezvoltat inițial de ISSA (International Step by Step Association)  cu participarea unui grup de experți internaționali și publicat în 2016, este  deja utilizat cu succes pentru a crea sisteme integrate de educație, protecție și îngrijire pentru copiii cu vârste între zero și șase ani din Europa.

Pentru România, aceste instrumente de lucru și formare continuă sunt  redactate într-un format  accesibil, structurat pe 9 domenii ale calității, detaliate printr-un număr de principii la care se adaugă practici de sprijin, recomandări pentru adulții care lucrează cu copiii.

Până la finele anului,  Pachetul de resurse va fi utilizat ca suport în întâlnirile pe care experții  educaționali ai CEDP Step by Step (partener al acestui proiect) le vor avea cu profesioniști în educația timpurie, părinți  și decidenți ai comunităților locale din București si județele Brașov și  Bacău.

Despre ReadyNation Ro

ReadyNation Ro (RNRo) este o organizație formată dintr-un grup de profesioniști, lideri de business și ONG preocupați de educația din România, viitorul economic al țării și construirea unei culturi a împlinirii potențialului fiecărui copil.

RNRo, afiliată ReadyNation Internațional, reunește oameni de afaceri din România care cred în beneficiile educației timpurii, pentru prosperitatea afacerilor lor și a țării, prin investiții în forța de munca viitoare.

Principalul scop al RNRo  este susținerea politicilor publice și promovarea unor soluții inovative care să ducă la o creștere a economiei și la îmbunătățirea calității forței de muncă prin investiții eficiente în servicii de educație timpurie de calitate, în România.

Despre Start ONG

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si instituțiilor non-administrative.