România crește cu tine: Recomandări pentru începerea anului școlar în servicii de educație timpurie din județele Bacău și Brașov

La începutul anului școlar 2020-2021, proiectul România crește cu tine vine în întâmpinarea comunităților din județele Brașov și Bacău cu recomandări elaborate de consultanți externi cu pregătire medicală pe baza colaborării cu directorii/ coordonatorii grădinițelor/ structurilor preșcolare sau creșelor din cele două județe.

Documentul a fost realizat în programul de asistență tehnică din cadrul proiectului România crește cu tine – Educația timpurie o investiție în viitor, cu scopul de a susține respectarea de către serviciile de educație timpurie (creșe și grădinițe) a măsurilor de prevenție SARS-CoV-2 și pregătirea debutului noului an școlar 2020 – 2021.  

Procesul, derulat în perioada iulie-septembrie 2020, a cuprins două etape succesive.  

Prima etapă a cuprins vizite de monitorizare în: 

  • 9 creșe (din care 6 în municipiu) și 84 de unități de învățământ preșcolare (grădinițe cu PJ sau structuri) din județul Bacău; 
  • 10 creșe (din care 8 în municipiu) și 18 grădinițe (din care 8 în municipiu) din județul Brașov. 

A doua etapă a urmărit elaborarea de recomandări bazate pe evidențele din teren: atât nivelul de informare al personalului de conducere, cât și situația reală din teren. respectiv stadiul pregătirilor din fiecare creșă și grădiniță. 

Recomandările propuse sunt adresate atât autorităților centrale, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății, cât și autorităților publice locale, responsabile de buna funcționare a serviciilor de educație timpurie.  

DESCARCĂ DOCUMENTUL AICI