Șase noi cursuri pentru profesioniștii din educația timpurie, în cadrul proiectului România crește cu tine

În județul Bacău, 200 de profesioniști din educația timpurie au beneficiat de noi cursuri de formare continuă, în perioada 2230 iunie 2020, în cadrul proiectului România crește cu tine.

Temele de curs au fost stabilite pornind de la evaluarea nevoilor exprimate de participanți și au vizat Parteneriatul familie – grădiniță – comunitate, Medii de învățare stimulatoare, Clasa preșcolară democratică, Curriculum pentru educație timpurie 2019 și Învățare, dezvoltare, joc la copilul preșcolar. Fiecare temă a inclus reflecții asupra perioadei de pandemie și a continuării învățării cu copilul preșcolar în mediul familiei, dar și predicții și propuneri pentru momentul redeschiderii serviciilor de educație timpurie.

Un interes special l-a suscitat tema Educația online – Crearea de resurse digitale, unde participanții au învățat să utilizeze și să creeze jocuri care să răspundă cât mai bine specificului vârstei și intereselor copiilor preșcolari.

Acestea au fost au fost primele cursuri de formare livrate în mediul online de echipa de formatori a proiectului, însă prezența și implicarea participanților în exercițiile și aplicațiile propuse au certificat calitatea și utilitatea acestora.

Dacă ar fi să alegem, cu siguranță am desfășura cursurile de formare față în față, dar am fost provocați să utilizăm exclusiv tehnologia, astfel încât să compensăm distanța fizica, iar rezultatul este unul mulțumitor. Ne simțim mai pregătiți să-i primim pe copii în condiții de siguranță în clasele noastre, dar și să le oferim experiențe de învățare semnificative offline și online,” a explicat expertul educațional Cristiana Boca, coordonatoarea proiectului România crește cu tine.