ZOOMtelier: Educația de calitate din perspectiva proiectării didactice

Prima întâlnire de lucru din 2021 destinată nivelului antepreșcolar, în cadrul proiectului România crește cu tine – Educația timpurie o investiție în viitor, a fost dedicată educației de calitate din perspectiva proiectării didactice.

Tema Planificarea activității în grupele antepreșcolare, susținută de formatori ai Centrului Step by Step, Cristiana Boca și Emilia Stana, s-a bucurat de participarea a 46 de educatoare, educatori puericultori, psihologi, îngrijitoare de copii din serviciile de educație timpurie antepreșcolare din județele Brașov și Bacău.

Întâlnirea de lucru a urmărit în aceeași măsură să familiarizeze participantele cu documentele educatoarei, operand cu noul Curriculum pentru educație timpurie aprobat în 2019 și care promovează un sistem unitar, de la naștere la intrarea copiilor în învățământul primar.

Luna martie a reprezentat un debut al întâlnirilor cu profesioniștii din creșele din Bacău și Brașov, demers care se va permanentiza, astfel încât să putem susține prin întâlniri de informare și cu componentă practic-aplicativă, promovarea unei educații de calitate în serviciile antepreșcolare existente în cele două județe.