ZOOMtelier: Integrarea STEAM în activitățile cu preșcolarii – III

Profesioniștii din grădinițele din județele Brașov și Bacău incluse în proiectul România crește cu tine au participat la modulul al III-lea ar cursului de formare Educația STEAM în grădiniță. Cursul s-a desfășurat online și a debutat cu reactualizarea conceptului STEAM și o analiza generală a temelor de studiu individual realizate de participante pe parcursul lunii aprilie și colectate de Centrul Step by Step.

Dacă în primul modul de curs s-a discutat despre conceptele specifice educației STEAM în activități inițiate în centrele de Construcții, Științe și Arte, în cadrul modulului al III-lea s-a demonstrat cum putem preda, explora și exersa concepte din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei, artei sau matematicii în celelalte centre: Alfabetizare, Nisip și Apă și Matematică/Materiale manipulative, inclusiv în activitățile outdoor.

Spre deosebire de primul modul, pentru a crește interactivitatea și participarea în online, s-au utilizat filme pedagogice pe baza cărora s-a discutat despre modalitățile de a introduce educația de tip STEAM în cât mai multe situații de învățare.

În perioada lunii iunie se va desfășura un schimb de experiență pentru împărtășirea modului în care au reușit să pună în practică Educația STEAM și care au fost beneficiile pentru învățarea și dezvoltarea copilului.