ZOOMtelier: Integrarea STEAM în activitățile cu preșcolarii

Educația văzută prin prisma STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte, matematică) este tema noului curs organizat în cadrul proiectului România crește cu tine – Educația timpurie o investiție în viitor. Primul modul al cursului s-a bucurat de participarea a 40 de educatoare și profesori pentru învățământul preșcolar din județele Brașov și Bacău.

Abordând Curriculum pentru Educație Timpurie 2019 din perspectiva educației STEAM, participantele la cursul on-line au audiat prezentările propuse, susținând dialogul cu exemple din propria experiență didactică. În timpul cursului au fost exemplificate modalitățile prin care putem aduce realitatea în grupa preșcolară, astfel încât știința și tehnologia sa fie interpretate prin intermediul ingineriei și al artei, toate într-un limbaj matematic.

Cursul STEAM organizat de către Centrul Step by Step  a fost susținut de Cristiana Boca – coordinator Departament Educație Timpurie, Veronica Suciu – director Grădinița PP nr.12 Step by Step – Alba IuliaAdriana Popițan – profesor învățământ preșcolar Grădinița PP Căsuța cu povești – Bistrița NăsăudRamona Elena Milea – profesor învățământ preșcolar la Grădinița PP nr. 13 Step by Step – Târgoviște, Dâmbovița.

Lucrul în grup, facilitat de platforma Zoom, a sporit implicarea și a reliefat preocuparea colegelor pentru integrarea STEAm în activitățile zilnice cu preșcolarii, oricând și oriunde. Pentru că nu este niciodată prea devreme să cultivi curiozitatea naturală a copiilor și să crești viitori oameni de știință, modulul sincron desfășurat luni 29 martie va continua cu un modul asincron, în care participantele vor studia și vor experimenta independent, urmând ca în luna mai să se desfășoare modul al III-lea al cursului, în format sincron.