ZOOMtelier: Necesitatea observării copiilor preșcolari și Asigurarea stării de bine

58 de profesioniști din serviciile de educație timpurie  au inceput semestrul al II-lea participând la un atelier de lucru cu tema: Necesitatea observării copiilor preșcolari și Asigurarea stării de bine la redeschiderea grădinițelor. Atelierul susținut a fost primul din seria ZOOMtelier adresată profesorului reflexiv din educația timpurie.

Intervențiile teoretice, dar mai ales ideile de bune practici ale echipei de formatori ai Centrului Step by Step au fost completate de intervenții ale colegelor participante, profesori pentru învățământ preșcolar și directori ai grădinițelor din județele Dâmbovița, Hunedoara și Neamț, înscrise în proiectul Edu2023 – Copii fericiți, comunități sustenabile.

Starea de bine a copiilor, profesorilor și a părinților, în context pandemic, precum cel pe care îl trăim, nu este una ușor de asigurat în grădinițe. Profesioniști entuziaști, determinați să construiască o grădiniță a tuturor, au schimbat idei, practici, după prima săptămână definită prin:

Partea a doua a Zoomtelierului s-a concetrat pe instrumente pentru realizarea observării și înregistrării datelor, pentru a proiecta un demers didactic semnificativ, în concordanță cu nevoile și interesele copiilor. Listele de verificare prezentate, precum și alte tehnici de colectare a datelor, vor îmbogăți instrumentele pe care le vor folosi colegele noastre la grupe începând de săptămâna următoare.