ZOOMtelier: Observarea și înregistrarea datelor la grupă

50 de profesioniști din servicii de educație timpurie preșcolare, din județele Brașov și Bacău, din cadrul proiectului România crește cu tine – Educația timpurie o investiție în viitor, au participat la primul modul al cursului OBSERVAREA ȘI ÎNREGISTRAREA DATELOR.

Pentru a adresa direct preocupările și provocările pe care le întâmpină educatoarele, s-a pornit de la așteptările pe care le au acestea prin participarea la acest nou curs de formare. Astfel, o parte dintre așteptări au fost adresate încă din primul modul al cursului (ce este observarea, etichetare versus observare, tehnici și instrumente de colectare a datelor), urmând ca alte aspecte să fie abordate în modulul al treilea, modul sincron programat pentru data de 14 mai.

Între cele două întâlniri mediate de platforma Zoom, participantele la curs sunt invitate la studiu individual și exersarea abilităților de observare, activitate susținută asincron de către formatoarele Centrului Step by Step: Cristiana Boca – coordonatoarea Departamentului Educație Timpurie din cadrul Centrul Step by Step, Rodica Brănișteanu – inspector școlar Management, ISJ Bistrița, Eugenia Ignat – inspector școlar Educație permanentă, învățământ particular și alternative educaționale și Maria Grigore – director Grădinița nr. 13 Step by Step Târgoviște.

Modulul I al acestui curs a inclus lucrul în grupuri cu aplicații practice, astfel încât să putem face trecerea de la informații și cunoștințe privind observarea, la formarea de abilități pentru o observare obiectivă ale cărei date sunt folosite în proiectarea activităților și mai ales în alegerea unor demersuri de învățare individualizată pentru fiecare copil.