ZOOMtelier: Observarea și înregistrarea datelor

Cursul de formare continuă Observarea și înregistrarea datelor, ajuns la modul III, s-a desfășurat sincron pentru educatoare și profesori pentru învățământul preșcolar din județele Brașov și Bacău, care fac parte din proiectul România crește cu tine, și profesioniști din grădinițele din județele Dâmbovița, Hunedoara și Neamț, din cadrul proiectului Edu2023.

Cursul s-a desfășurat interactive folosind platforma Zoom de către formatorii Centrului Step by Step: Cristiana Boca – coordonator Departament Educație Timpurie, Rodica Brănișteanu –inspector școlar Management, ISJ Bistrița, Eugenia Ignat – inspector școlar Educație permanentă, învățământ particular și alternative educaționale, ISJ Alba și Maria Grigore – director Grădinița nr. 13 Step by Step Târgoviște.

Scopul cursului este acela de a ajuta cadrele didactice să elaboreze instrumentele de care au nevoie pentru a lua decizii corecte la nivelul organizării și al curriculum-ului propus copiilor, astfel încât să le sprijine dezvoltarea. Dacă modulul I a avut o important componentă teoretică, modulul III s-a centrat pe reactualizarea modalităților de colectare a informației despre copii, analiza datelor colectate și corelarea observării cu învățarea individualizată, utilizând studii de caz și filme pedagogice. Pentru a exersa competențele de profesor reflexiv, în luna iunie, cursul de va continua cu un schimb de experiență între profesioniști.