Carmen Lică despre începuturile Step by Step: Am avut șansa să găsim oameni inimoși

Am avut șansa să găsim în orașele în care am mers, nu numai în București, niște oameni inimoși care și-au suflecat mânecile și au spus – Da, hai la treabă”, așa începe Carmen Lică istoria Alternativei Step by Step în România.

Invitată la televiziunea Canal 33, în emisiunea “Marea dragoste” realizată de Alice Năstase Buciuta, directoarea executivă a Centrului Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, Carmen Lică, a rememorat începutul Step by Step în România: “A fost foarte complicat pentru că în primii ani nu am vizat numai zona de formare, am avut și zonă de investiții și bugete pentru amenajare și dotare de spații și chiar pentru consolidare în unele locuri. Sunt foarte multe povești – mare parte din mobilierul pe care noi l-am dus în urmă cu 25 de ani, în unele grădinițe, este și acum pe poziții și se bucură de el generații și generații de copii și face viața mai ușoară educatoarelor care lucrează acum în acele grădinițe. (…) Ni s-au alăturat apoi școlile, învățământul primar.

După 25 de ani, Step by Step este cea mai puternică și eficientă alternativă educațională din România. Carmen Lică a arătat că forța alternativei este dată de așezarea pe primul loc a intereselor manifestate de către copii: “Ce oferă Step by Step este atenția pentru fiecare copil, o atenție care nu este sporadică, ci este o atenție permanentă, pentru fiecare copil. Vorbim foarte mult despre nevoile copilului, dar aș spune că în Step by Step ne uităm mai mult la interesele copilului. Ne uităm mai mult la potențialul copilului și la cum putem noi, ca adulți, să sprijinim fiecare copil și să îl susținem , să îl încurajăm să își atingă potențialul. În Step by Step nu încurajăm competiția între copii, în schimb încurajăm fiecare copil să fie astăzi mai bun decât a fost ieri, în orice direcție vrea el să se dezvolte, noi ca adulți stând în umbră și fiind atenți să îl susținem în toate direcțiile. (…) Step by Step e doar o metodă diferită, conținuturile învățării sunt similare cu cele din învățământul tradițional”, a explicat Carmen Lică, în direct, la televiziunea Canal 33.

Cum intră o grădiniță sau o școală în Alternativa Step by Step și care sunt programele derulate de Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, aflați urmărind înregistrarea emisiunii realizate de Alice Năstase Buciuta.