„Școala nu este pistă de încercare și nici locul unde ne lăsăm copiii cât suntem la serviciu”

A renunțat la activitatea în domeniul cercetării în educație pentru că a crezut că elevii ei sunt mai importanți, în ciuda salariului de educator în învățământul de stat.

De ce mi-am ales meseria de educator

„Am vrut să mă fac aviator. Dar în anul acela educația din România, ca și acum, se reforma. Liceul de profil s-a transformat în liceu industrial și nu am mai avut de ales. Cum tata mă vroia profesoară, am ajuns la Liceul Pedagogic din Buzău. Vara făceam antrenamente la unitățile militare de aviație în speranța că, după liceu, mă voi duce la școala de aviație de la Bobocu. N-a fost să fie, așa că am urmat visul tatălui meu și pentru că Liceul din Buzău era, cum este și acum, o scoală adevărată de dascăli. 
Odată intrată acolo, te prindea pasiunea și nu te mai lăsai de meseria asta. Ei m-au format și m-au făcut să-mi placă să fiu profesor. M-au învățat să înțeleg copiii și să-mi dau seama cât de important este să-i formezi ca oameni. Copiii trebuie să învețe în școală să fie independenți și responsabili cu viața lor.

Citeste mai multe pe https://www.cariereonline.ro/inovatie/studii-analize/scoala-nu-este-pista-de-incercare-si-nici-locul-unde-ne-lasam-copiii-cat