A fost lansată pagina de resurse educaționale Step by Step – Împreună online, puternici offline

Efortul Centrului Step by Step de diminuare a impactului asupra educației copiilor continuă cu lansarea unei pagini dedicate resurselor Step by Step, în cadrul programului Împreună online, puternici offline.

În premieră, profesioniștii și părinții au acces gratuit la ghidul Cresc responsabil, o generoasă resursă structurată în două părți – Drumul spre sănătate, cu temă umbrelă sănătatea, cu componente precum îngrijirea organismului și alimentația, sub diversele lor aspecte și Pași mici într-o lume mare, centrată pe comportamente și acțiuni de protejare a sănătății și securității personale. Fiecare din cele nouă capitole subliniază dimensiunile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte, matematică) ale învățării așa cum se regăsesc în activitățile de fiecare zi.

Centrul Step by Step le oferă părinților și două seturi de recomandări cu privire la dezvoltarea copiilor în mediul familial, în timpul pandemiei, pentru grupele de vârstă 12-36 luni și 3-6 ani.

În același timp, programul Împreună online, puternici offline oferă broșuri de jocuri și activități ce pot fi desfășurate acasă, transformând fiecare moment distractiv într-o experiență de învățare. 

Pentru preșcolari, Centrul Step by Step a dezvoltat un set de povești audio care vin însoțite de sugestii pentru dialoguri și activități cu cei mici. Momentul de divertisment reprezentat de ascultarea unei scurte povești adaptate pentru cei mici, devine un moment de învățare, activitate și comunicare cu adulții.

Elevii mai mari și profesorii beneficiază de sugestii privind folosirea resurselor culturale și științifice disponibile pe Internet dar și de ghiduri pentru folosirea aplicațiilor necesare în perioada activităților de învățare online.