Cum explicăm copiilor sub 7 ani ce este COVID19?

Milioane de copii stau acum acasă, împreună cu frații mai mari sau părinții și se întreabă, probabil, cine sau ce este acest COVID-19 despre care vorbesc tot timpul cei mari și care este o atât de mare amenințare mai ales pentru bunici. Poate că primul imbold al părinților este de a-i trimite pe cei mici la joacă sau să le reamintească faptul că doamna educatoare i-a rugat online să deseneze o căsuță. Desigur, parcursul educațional este important, dar cel mai important în această perioadă de provocări nemaintâlnite pentru generațiile active este ca fiecare copil să înțeleagă ce se întâmplă. Deci cine sau ce este COVID-19, cel de care se teme toată lumea și din cauza căruia nu mai putem merge la locul de joacă?

Psihologul Manuela Molina a realizat un ghid destinat copiilor sub 7 ani care îi ajută pe adulți să le explice celor mici ce înseamnă COVID-19. Manuela Molina a studiat psihologia și literatura la Universidad de los Andes din Bogotá și s-a specializat în terapia prin joc la Universitatea din Boulder, Colorado.  COVIBOOK, așa cum și-a intitulat ghidul destinat celor mici, a fost realizat în 22 de limbi, printre care și română.

Îl puteți descărca în format PDF de AICI!

Tipăriți-l pentru a le permite celor mici să deseneze pe el!

Manuela Molina își însoțește ghidul cu următorul mesaj:

Dragi familii și educatoari din toată lumea,

Am scris această scurtă povestire pentru a-i sprijini pe copiii noștri, cu vârsta sub 7 ani, în ceea ce privește COVID-19. Această povestire este o invitație pentru familii să discute întreaga paletă de emoții care izvorăsc din situația actuală. Este important să subliniem că această povestire nu se vrea a fi o sursă de informații științifice, ci mai degrabă un instrument bazat pe fantezie. Recomandarea mea este să tipăriți acest material, astfel încât copiii să poată desena pe el. Amintiți-vă că emoțiile sunt procesate prin joc repetitiv și povești citite de mai multe ori. Partajați COVIBOOK și ajutați la îndepărtarea anxietății copiilor din întreaga lume.

Cu dragoste,

Manuela Molina – autoarea

Ce este COVID-19?

Image 1 of 12