Cum obținem Office 365 Education gratuit

Elevii, studenții și profesorii sunt eligibili pentru Office 365 Education gratuit, care include Word, Excel, PowerPoint, OneNote și, acum, Microsoft Teams, precum și instrumente suplimentare pentru ore.

Office 365 Education este o suită de servicii pe bază de abonament, oferită de către Microsoft sub formă de pachete, numite planuri, ce diferă atât din punct de vedere al serviciilor oferite cât și din punct de vedere al beneficiarilor vizați.

Planul A1 al Office 365 pentru Educație este complet gratuit și este destinat elevilor și studenților, cât și profesorilor și personalului auxiliar. Trebuie precizat că un factor esențial pentru a beneficia de Office 365 pentru Educație este ca școala dvs. să dețină un domeniu web înregistrat, de tip nume-scoala.ro, să dovedească proprietatea asupra acestuia și să fie eligibilă pentru ofertele Microsoft destinate instituțiilor educaționale.

Dacă școala nu are încă un domeniu web înregistrat, alegeți din pagina de administrare a abonamentului Office 365 planul A1 pentru instituții de învățământ, versiunea de încercare (urmăriți cu atenție pașii din ghidul de licențiere de mai jos). Această versiune este valabilă 180 de zile (6 luni) timp în care va trebui ca școala dvs. să achiziționeze un domeniu web și să faceți dovada proprietății acestuia către Microsoft.  

 

Trebuie să știți că Planul A1 al Office 365 pentru instituții de învățământ oferă versiuni online ale principalelor aplicații Office: Outlook online, Word online, Excel online, PowerPoint online, OneNote online și desktop. Printre servicii oferite se numără:  

  • E-mail de clasă business (Exchange) cu o cutie poștală de 50 GB per utilizator
  • Spațiu de stocare personal nelimitat în cloud (OneDrive pentru business)
  • Site-uri de comunicare și site-uri de echipă pe tot intranetul (SharePoint)
  • Hub digital care integrează conversațiile, conținutul și aplicațiile de care școala dvs. are nevoie (Teams)
  • Relatări digitale (Sway)
  • Diverse tipuri de chestionare, formative, sumative sau de autoevaluare (Forms)
  • Servicii video la nivel instituțional pentru crearea, gestionarea și partajarea în siguranță a videoclipurilor (Stream)
  • Automatizarea gestionării cursurilor/claselor utilizând cataloagele digitale (School Data Sync)
  • Rețea socială internă (Yammer)

 

Explicații detaliate găsiți în acest Ghid de licențiere și beneficii Office 365 A1 – gratuit pentru instituțiile educaționale.

Extrem de util în înțelegerea modului de obținere și funcționare a Office 365 pentru Educație este și acest webinar organizat de Fundația EOS: