Învățarea la distanță cu ajutorul Microsoft Teams

Inclusă în Office 365 gratuit pentru Educație, aplicația Microsoft Teams este un hub digital care integrează conversațiile, conținutul și aplicațiile de care o școală are nevoie pentru a fi mai colaborativă și mai implicată.

Puteți configura conferințe audio, video și web cu elevii sau colegii din cancelarie. Beneficiați de funcții, precum asistență pentru stabilirea programului întâlnirilor online, preluarea notelor de întâlnire, partajarea ecranului, înregistrarea cursurilor și mesagerie instantanee.

 Microsoft Teams Product Group  a realizat o selecție de sfaturi și mici trucuri care ne ajută să depășim absența întâlnirilor fizice, iar pe profesori și elevi să colaboreze eficient de acasă.

Resursele au fost pregătite pentru cadre didactice, în limba engleză, și sunt disponibile la adresa https://microsoftteams.eventbuilder.com/TeamsEducation, unde puteți alege evenimentul care se potrivește cel mai bine cu nevoile punctuale ale școlii sau clasei.

 

În cazul în care preferați să lecturați câteva explicații tehnice, Fundația EOS a realizat un ghid introductiv în utilizarea Microsoft Teams pe care îl puteți descărca de AICI, în format pdf.

 

Sfaturi extrem de utile în utilizarea Microsoft Teams aflați și urmărind acest webinar în limba română realizat de Atelierul CRED: