Cea de-a IV-a ediție conferinței anuale dedicate educației timpurii, marți, la BNR

Conferința anuală Primele 1000 de zile din următorii 100 de ani pentru promovarea educației timpurii a ajuns la ce-a patra ediție, iar anul acesta dezbaterea este intitulată  „Educația Timpurie și profesioniștii viitorului”.

Evenimentul reunește decidenți instituționali, specialiști în educație, reprezentanți ai mediului de afaceri și sectorului non-guvernamental care își propun să identifice modalitățile concrete  de promovare a investiției în educația timpurie de calitate, având în vedere beneficiile economice și sociale pe care le aduce aceasta, în prezent și în viitor, inclusiv pentru piața muncii.

Importanța crucială a primelor 1000 de zile din viața copiilor este o certitudine științifică și mă bucur că este înțeleasă de categorii tot mai vaste, dar mai ales de către factorii de decizie. E momentul să acționam pentru a face tot posibilul ca generațiile care se nasc să beneficieze de cele mai bune șanse pentru viitor. Investiția în educația timpurie ne poate da siguranța că acești copii își vor atinge adevăratul potențial și vor avea abilitățile și competențele necesare pentru a cunoaște succesul în viața personală și profesională”, afirmă Carmen Lică, Director CEDP Step by Step.

Conferința se desfășoară în contextul în care cercetări asupra dezvoltării creierului relevă faptul că cele mai multe structuri neuronale se formează până la vârsta de cinci ani. Mai mult, datele OECD din programul pentru evaluarea elevilor (PISA) arată că participarea la educatie timpurie de calitate și durata participării determină rezultatele învățării la 15 ani.

Printre vorbitorii celei de-a patra ediții se vor afla și Mark Alter, profesor de psihologia educației la prestigioasa New York University și Amiralul (r) Robert Besal, membru al organizației Council for a Strong America.

Conferința este organizată în parteneriat de Ministerul Educației Naționale, Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, Aspen Institute România, ReadyNation România și UNICEF în România.  

Urmărește rezumatul ediției din 2018: