Centrul Step by Step deschide calendarul internațional al Open Education Week

Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională deschide, pe 26 februarie, ediția 2020 a evenimentului global Open Education Week  cu o dezbatere pe tema utilizării resurselor educaționale deschise, dezbatere organizată în colaborare cu Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA.  

Într-o epocă a dialogurilor electronice și a informațiilor stocate în cloud, evenimentul “Resursele Educaționale Deschise și Comunitatea Step by Step Online de predare și învățare”  va analiza oportunitățile oferite de resursele educaționale deschise  pentru a îmbunătăți accesul la educație de calitate și pentru a influența învățarea elevilor.

Pornind de la diferitele tipuri de resurse educaționale deschise și exemple de bună practică, Centrul Step by Step și Facultatea de Științe Politice vor stabili mecanismul de funcționare al unei Comunități Step by Step Online de predare și învățare, astfel încât aceasta să ofere inspirație tuturor profesorilor și să intensifice colaborarea acestora.

În prezent, Alternativa educațională Step by Step este aplicată în clase din peste 150 de școli din România, fapt care confirmă uriașul potențial de generare de exemple de bune practici. Împărtășirea acestora prin intermediul comunității online sporește calitatea actului educațional și, în același timp, eficientizează eforturile de pregătire ale cadrelor didactice.

Lansată în 2013 de Open Education Global (anterior Open Education Consortium), Open Education Week (Săptămâna Educației Deschise) este unul dintre cele mai importante evenimente la nivel mondial, recunoscând performanțele și excelența în educația deschisă.