First Years First Priority – Lansarea Campaniei europene pentru Dezvoltarea Copilăriei Timpurii

Eurochild și Asociația Internațională Step by Step (ISSA) lansează o campanie la nivel european pentru Dezvoltarea Copilăriei Timpurii (Early Childhood Development – ECD), în parteneriat cu Alianța Europeană pentru Sănătate Publică (EPHA) și cu Fondul de Educație pentru Romi (REF), cu sprijinul Fundațiilor pentru o Societate Deschisă (OSF).

Campania “First Years First Priority – Un start bun pentru fiecare copil din Europa” urmărește să construiască o comunitate puternică de susținători  la nivelul Uniunii Europene și la nivel național pentru a asigura menținerea copilăriei timpurii drept prioritate în agenda politică.

Campania acordă atenție dezvoltării și educației copiilor de la naștere până la 6 ani, cu o atenție specială pentru:

  • primele 1.000 de zile din viața copilului;
  • copiii cei mai vulnerabili (copii romi și călători, copii cu dizabilități, copii migranți și refugiați, copii cu risc de intrare sau îngrijire alternativă și cei care trăiesc în sărăcie extremă).

Campania se va desfășura în 9 țări din Europa (Bulgaria, Ungaria, Franța, Finlanda, Irlanda, Portugalia, Serbia, Spania, România) sub conducerea coordonatorilor naționali, care vor contribui la crearea unor coaliții largi de parteneri pentru susținerea dezvoltării timpurii a copiilor.

Doriți să faceți parte dintr-o comunitate de susținători ai dezvoltării timpurii a copiilor la nivel european sau național?

ÎNSCRIEȚI-VĂ LA EVENIMENTUL DE LANSARE 

 

Pentru informații suplimentare – Sorin Dragomir, director de Dezvoltare, Centrul Step by Step (sorin.dragomir[@]stepbystep.ro)