Mediul de îngrijire – tema de anul acesta a Conferinței Internaționale ISSA

Conferința Asociației Internaționale Step by Step (ISSA) s-a concentrat anul acesta pe „Mediul de îngrijre”, participanții analizând modul în care poate fi sprijinită cel mai bine dezvoltarea copiilor în diversele medii în care ei trăiesc, se joacă și învață.

Găzduită săptămâna trecută de orașul olandez Leiden, conferința s-a bucurat de participarea a peste 200 de vorbitori din întreaga lume care au susținut comunicări în peste o sută de sesiuni de discuții.

Centrul STEP BY STEP pentru Educație și Dezvoltare Profesională a fost reprezentat de Cristiana Boca, expert pentru Educație Timpurie, Adriana Dobrițoiu, expert pentru Învățământ primar, Carmen Lică, director executiv, Valentina Chelan, director Grădinița Bambi Step by Step și Mihaela Stafiescu, director Școala Gimnazială Step by Step.

Cei aproape 400 de participanți la conferință, reprezentând 61 de ţări, au discutat despre importanţa şi îmbunătățirea mediului de îngrijire asigurat copiilor acasă, mediul de îngrijire oferit în serviciile de educație timpurie și mediul asigurat copiilor de comunitățile și orașele în care aceștia cresc.

Unul dintre cele mai relevante discursuri a aparținut profesorului Paul Leseman, șeful Departamentului de Științe Sociale și Comportamentale de la Universitatea Utrecht, care a susținut , în prezentarea sa, importanța “Reglementării bazate pe calitate a educației timpurii și a grijii pentru echitate și incluziune”.  

Participanţii la conferinţă au marcat şi 20 de ani de la înfiinţarea ISSA – International Step by Step Association şi 25 de ani de la lansarea alternativei Step by Step.

https://www.youtube.com/watch?v=LvwdwGUk-Fc