Pandemia de COVID-19, explicată copiilor în două noi cărți gratuite

Coronavirus pe înțelesul copiilor, apărută la editura Corint Junior, este o carte care  oferă explicații simple și clare care să-i ajute pe copii să înțeleagă ce se întâmplă și ce este important să facă.

Cartea a fost publicată de editura Nosy Crowdin din Londra, pentru a ajuta copiii și familiile lor să înțeleagă pandemia de COVID-19. Niciuna dintre persoanele implicate nu a fost plătită pentru munca sa. Ilustrațiile sunt realizate de Axel Scheffler, iar la realizarea cărții au participat Graham Medley – profesor la Catedra de boli infecțioase Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, directorii a două școli londoneze, Sara Haynes – Școala Generală Arnhem Wharf, Monica Forty – Școala Generală Ben Jonson și Dr. Sarah Carman, psiholog clinician în sistemul britanic de sănătate, NHS, specialist în sănătatea mintală și în dezvoltarea neurologică a copiilor și adolescenților.

Traducerea în limba română  a fost realizată de Gabriela Mitrovici.

Cartea „Coronavirus pe înțelesul copiilor” este gratuită si poate fi descărcată AICI, direct de pe pagina editurii Corint.

Tu ești eroul meu este o carte scrisă pentru copiii din lumea întreagă afectați de pandemia de COVID-19 și a fost realizată în cadrul unui proiect desfășurat de Grupul de referință pentru sănătate mintală și sprijin psihosocial în situații de urgență al Comitetului permanent inter-agenții (GR SMSP IASC).

Cartea are la bază un sondaj care a evaluat sănătatea mintală și nevoile psihosociale ale copiilor în contextul epidemiei de COVID-19 și a beneficiat de sprijin din partea experților globali, regionali și naționali, dar și de sprijinul părinților, al îngrijitorilor, al cadrelor didactice și al copiilor din 104 țări.

Peste 1.700 de copii, părinți, îngrijitori și cadre didactice din lumea întreagă au vorbit despre modul în care fac față pandemiei de COVID-19, iar cartea a fost realizată pentru a fi citită de un părinte, îngrijitor sau cadru didactic împreună cu copilul sau cu un grup restrâns de copii.  

Cartea „Tu ești eroul meu” este gratuită si poate fi descărcată AICI, direct de pe pagina UNICEF România.

Citește și Cum explicăm copiilor sub 7 ani ce este COVID19?